Ştii câtă apă risipeşti spălând vasele?

Stiai ca pentru spalarea manuala a veselei se consuma aproximativ 103 L de apa, pe cand cu ajutorul masinilor de spalat vase poti curata aceeasi cantitate de vesela cu doar 11 litri?
Ştii câtă apă risipeşti spălând vasele?

Stiai ca pentru spalarea manuala a veselei se consuma aproximativ 103 L de apa, pe cand cu ajutorul masinilor de spalat vase  poti curata aceeasi cantitate de vesela cu doar 11 litri?

Conform unui studiu efectuat in cadrul Universitatii din Bonn, Germania, pentru 12 seturi de vesela, pe langa cei 103 litri consumati in timpul spalarii manuale, energia folosita se ridica la aproximativ 2.5 kWh, cantitatea de detergent la 21 de ml si timpul alocat activitatii la aproximativ 79 de minute. Toti acesti parametri scad considerabil in momentul utilizarii unei masini de spalat vase performante, cu doar 11 litri de apa consumati, 0.85 kWh, o tableta Finish All in 1 si doar 9 minute pentru incarcarea si descarcarea vaselor.

In functie de cantitatea de vase pe care o speli in mod obisnuit, poti alege dintre o masina compacta, de 6 seturi, care este doar un pic mai mare decat un cuptor cu microunde, una de 9 seturi, 13 sau 15 seturi. Pentru o incadrare perfecta in stilul bucatariei tale, poti opta pentru o masina incorporabila sau una independenta. Daca alegi un model independent, el poate fi de culoare alba, neagra, argintie sau chiar rosie, in cazul celui compact.

Masinile de spalat vase sunt dotate cu sisteme multiple de pulverizare a apei pentru o curatare perfecta, dar si cu sisteme inovatoare de sustinere a veselei, pentru o protectie sporita si o igienizare impecabila. De asemenea, masina de spalat beneficiaza si de un suport special de cauciuc si un sistem de prindere pentru pahare, concepute pentru siguranta celor mai delicate articole din sticla.

Sursa: Electrolux

Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă