Singurul test avizat de OMS destinat diagnosticării infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen

Testul identifică rapid proteina specifică virusului în exsudatul nazofaringian al pacientului și este un instrument de încredere în diagnosticarea COVID-19.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Singurul test avizat de OMS destinat diagnosticării infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen

MEDIMFARM S.A. Ploiești, companie cu experiență de peste 30 de ani în domeniul farmaceutic, anunță lansarea pe piața autohtonă, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România, a testelor „Standard Q Covid-19 Ag”, primele și până în acest moment singurele teste avizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) destinate diagnosticării infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen.

Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exsudatul nazofaringian al pacientului (rezultatul se obține în decurs de 15-30 de minute). Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, acestea sunt un instrument de încredere în diagnosticarea COVID-19.

Testele sunt produse de SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul 1 la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro, prin inovații tehnologice continue. Acestea respectă Directiva 98/79/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro.

Testele „Standard Q Covid-19 Ag” pot fi achiziționate din 17 octombrie de la depozitul Medimfarm – Ploiești, str. Târgoviștei nr. 11, tel.0746245175, [email protected].

Informații suplimentare se pot obține în farmaciile Medimfarm Topfarm, ale căror adrese și numere de telefon sunt disponibile pe site-ul www.medimfarm.ro/pharmacies.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: