Regina Elisabeta a II-a, nevoită să-şi anuleze aniversarea de 94 de ani din cauza coronavirusului

Regina Elisabeta a II-a se încadrează în categoria persoanelor cu risc crescut de infectare cu coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Regina Elisabeta a II-a, nevoită să-şi anuleze aniversarea de 94 de ani din cauza coronavirusului
FOTO: shutterstock / Regina Elisabeta a II-a, nevoită să-şi anuleze aniversarea de 94 de ani din cauza coronavirusului

Pentru prima oară de când se află la putere, Regina Elisabeta a II-a este nevoită să-şi amâne ziua de naştere din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe data de 21 aprilie suverana împlineşte 94 de ani, iar dacă în anii trecuţi aniversarea Majestăţii Sale avea loc în cea de-a doua zi de sâmbătă cu parada Trooping the Colour, o paradă plină de culoare care îmbrăca strâzile Londrei, de data aceasta cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit a fost nevoit să anuleze ceremonia oficială. De asemenea, Regina Marii Britanii a cerut renunţarea la salvele de tun care să marcheze acea zi specială.

Potrivit publicaţiei People, Regina Elisabeta a II-a consieră că nu sunt necesare salvele de tun care să marcheze aniversarea Majestăţii Sale având în vedere situaţia actuală, dar mai ales că oamenii trebuie să stea izolaţi la domiciliu. În contextul pandemiei e coronavirus, Regina Elisabeta a II-a îşi va sărbători ziua de naştere alături de Pinţul Philip, în vârstă de 98 de ani, la Castelul Windsor, unde s-au autoizolat încă de la începutul pandemiei, mai ales că se încadrează în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire.

„Nu vor exista salve de tun – Maiestatea Sa a dorit ca nicio măsură specială să nu fie implementată pentru a autoriza salvele de tun, deoarece nu consideră că ele ar fi potrivite în circumstanţele actuale”, a dezvăluit o sursă apropiată Casei Regale.

Începând din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în iunie, printr-o ceremonie denunită „Trooping the Colour” (Salutul Culorilor). Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor.

Regina Elisabeta a II-a: cum reuşeşte să se menţină la 94 de ani?

Regina Elisabeta a II-a îşi începe fiecare dimineaţă cu o baie, iar mai apoi se bucură liniştită de micul dejun pregătit de chefii care îi stau la dispoziţie. De cele mai multe ori, Majestatea Sa mănâncă la micul dejun terci de ovăz, fulgi de porumb, marmeladă şi iaurt. Tocmai de aceea reuşeşte să-şi menţină silueta, la o înălţime de 1.63 metri cântărind 70 de kilograme, fără să ţină vreodată diete.

Secretul siluetei sale de invidiat stă în genă. Mama sa a trăit până la vârsta de 101 ani, iar Regina Elisabeta, deşi este la rândul său mamă a patru copii- Edward, Andrew, Charles şi Anne, naşterile nu au adus modificări asupra siluetei sale suple. Mai mult, se pare că Majestatea Sa nici nu este o mare iubitoare a dulciurilor, mâncărurile simple fiind cele care-i sunt pe plac. În schimb, porţiile sunt extrem de mici şi are parte de trei mese pe zi. Bineînţeles, niciodată nu ratează ora ceaiului, iar pe timpul zilei, consumă undeva între 3 şi 6 băuturi alcoolice, începând cu gin, până la Dubonnet, pe care îl bea înainte de prânz. Apoi, continuă cu vin, Martini sau şampanie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân