Presedintele Laboratoires Boiron lanseaza „Viitorul homeopatiei”, in Romania

presedintele Laboratoires Boiron, Christian Boiron, vine in Romania joi, 9 iunie, pentru lansarea lucrarii „Viitorul Homeopatiei”. Evenimentul va avea loc la Libraria Humanitas Kretzulescu, pe Calea Victoriei nr. 45, incepand cu orele 18.00.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Presedintele Laboratoires Boiron lanseaza „Viitorul homeopatiei”, in Romania
Presedintele Laboratoires Boiron lanseaza „Viitorul homeopatiei”, in Romania

Moment deosebit de important in domeniul homeopatic: presedintele Laboratoires Boiron, Christian Boiron, vine in Romania joi, 9 iunie, pentru lansarea lucrarii „Viitorul Homeopatiei”. Evenimentul va avea loc la Libraria Humanitas Kretzulescu, pe Calea Victoriei nr. 45, incepand cu orele 18.00.

In cadrul lansarii, vor vorbi Oana Cuzino, directorul editorial al revistei „Ce se intampla, Doctore?„, Academician Profesor Doctor Docent Dumitru Dobrescu, Doctor Gabriela Fagarasanu – traducatoarea cartii si Cornel Todea, Directorul Teatrului „Ion Creanga” din Bucuresti.

Homeopatia reprezinta astazi peste 150 000 de medici practicanti si 450 de milioane de persoane care apeleaza la aceasta pe plan mondial – dintre care, in Franta, o treime din populatie. Homeopatia este o realitate medicala si sociala internationala, Franta fiind lider stiintific, medical, economic si normativ in domeniu.

Un domeniu care, in ciuda unor asemenea statistici, starneste periodic tot felul de polemici medicale si stiintifice, constituind totodata obiectul unor veritabile dispute politice si bugetare in planul securitatii sociale. Respinsa de o mare parte a publicului si de numerosi medici, homeopatia ramane absenta din universul spitalicesc si universitar, iar modul sau de actiune, inca neclarificat.

Deci, care este viitorul ei? Destinul ei? Christian Boiron, presedinte al laboratorului homeopatic numarul unu mondial, Laboratoires Boiron, sustine ideea integrarii depline a homeopatiei in sanul medicinei, in toate dimensiunile sale: stiintifica, spitaliceasca, universitara, ca fiind calea cea mai probabila si mai pertinenta. Si asta, pentru a-i da bolnavului sanse cat mai mari de vindecare.

Iata cum descrie el calea pe care trebuie s-o urmeze homeopatia: „Am suficienta incredere in interesul actual starnit de homeopatie si in potentialul ei pentru a indrazni sa-i scot in evidenta slabiciunile si limitele. Exact ca si in cazul alopatiei, este necesar ca ea sa fie evaluata in permanenta, repusa neincetat in discutie si dezvoltata, ca sa dea rezultate si mai bune in tratarea bolnavilor si bolilor.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Shakira, insarcinata cu Pique?
Shakira, insarcinata cu Pique?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”