Picioare transpirate – de ce miros urât de fapt?

Cine a fost mai întâi oul sau găina? Cine este vinovat de mirosul picioarelor transpirate - picioarele, şosetele, încălţămintea, transpiraţia? Iată vinovatul!!!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?, foto 123rf.com

Unul dintre cele mai jenante momente atât pentru un bărbat cât şi pentru o femeie este să meargă într-o vizită iar atunci când se descalţă mirosul neplăcut al picioarelor transpirate să se împrăştie nestingherit prin toată încăperea… Iar asta se poate întâmpla chiar şi iarna. De ce ne transpiră picioarele? Ce soluţii există pentru contracararea mirosului neplăcut?

De multe ori, subiectul picioarelor transpirate nu este vorbit ci doar simţit şi adesea asociat persoanelor care nu sunt cele mai bune prietene cu apa şi săpunul. În realitate, picioarele transpiră din cauze diverse care nu ţin doar de cât de des facem duş sau nu. De picioarele transpiră? Glandelele sudoripare sunt localizate pe tot corpul uman, deci şi la nivelul picioarelor. Atunci când facem sport, efort fizic sau ne încălzim excesiv transpirăm. Dar şi dacă avem emoţii puternice sau stres ridicat, putem transpira.

Hiperhidroza, cauze încă necunoscute

Cei care transpiră în exces suferă de hiperhidroză. Cauzele exacte ale hiperhidrozei nu sunt încă cunoscute, însă specialiştii consideră că transpiraţia excesivă este declanşată pe fond nervos. De asemenea, pe lângă transpiraţie, picioarele se mai pot lupta şi cu o albire a lor, un miros excesiv de urât. Mirosul urât nu vine însă de la transpiraţia în sine, ci este cauzat de o bacterie care apare atunci când în pantofi este căldură şi umiditate.

Când începem să ne îngrijorăm din cauza transpiraţiei picioarelor?

Dacă se întâmplă ocazional să întâmpinaţi această problemă şi identificaţi rapid cauza – de exemplu, purtaţi pantofi închişi fără şosete vara – nu este o problemă decât de organizare. Însă atunci când zilnic sunteţi ”trezit” la realitate de mirosul de picioare transpirate, este clar că trebuie luate măsuri.

Măsuri de prevenire a transpiraţiei picioarelor

Spălarea regulată a încălţărilor este de ajutor, alternarea câtorva perechi de asemenea. Pentru a nu favoriza transpiraţia, încălţămintea trebuie să fie de sezon şi potrivită pentru picioarele noastre – nici mai mică, nici mai mare, nici mai largă nici mai strâmtă. În acest caz, şosetele ideale sunt cele din fibre sintetice ce nu favorizează transpiraţia.
Spălarea picioarelor cu un săpun antibacterian, alternarea a 2, 3 perechi de şosete curate zilnic, folosirea unui spray special pentru încălţăminte şi a unui spray pentru picioare sunt foarte utile.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030