Peste 6.600 de români au fost în pericol în mini vacanţa de Paşte

31 persoane au fost asistate medical la slujbele de Înviere 2019, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii.
  • Publicat:
Peste 6.600 de români au fost în pericol în mini vacanţa de Paşte
Peste 6.600 de români au fost în pericol în mini vacanţa de Paşte, foto 123rf.com

Sărbătorile nu vin niciodată singure. Pe lângă bucurii, mese îmbelşugate şi relaxare apar şi situaţii nedorite – probleme de sănătate care necesită ajutor urgent, incendii etc. Peste 8.000 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii salvatori în minivacanţa sărbătorilor pascale. Majoritatea misiunilor care au presupus intervenţia echipajelor operative au fost destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă – se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General de Situaţii de Urgenţă.


În perioada 26 aprilie – 01 mai a.c., zilnic, peste 5.100 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au intervenit pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuţi), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor şi 325 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe.

Aproape 400 de incendii la nivel naţional în nici o săptămână

Astfel, în cele şase zile, la nivel naţional, salvatorii au acţionat la 396 misiuni de stingere a incendiilor, 6.562 cazuri SMURD (6.527- acordarea primului ajutor medical şi 35 descarcerare), precum şi alte câteva sute de misiuni pentru protecţia comunităţilor. De asemenea, în această perioadă, 6.547 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar alte 118 au fost salvate din medii ostile vieţii. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: