Obezitatea creşte riscul de apariţie a cancerului uterin

Obezitatea este o afecţiune aflată în plină expansiune la nivel mondial. Cele mai recente studii arată că această condiţie stă şi în spatele creşterii numărului de cazuri de cancer uterin, după cum susţin cercetătorii britanici de la Centrul de cercetare pentru cancer.
  • Publicat:
Obezitatea creşte riscul de apariţie a cancerului uterin

Obezitatea este o afecţiune aflată în plină expansiune la nivel mondial. Cele mai recente studii arată că această condiţie stă şi în spatele creşterii numărului de cazuri de cancer uterin, după cum susţin cercetătorii britanici de la Centrul de cercetare pentru cancer, notează Gândul.

În cadrul acestei cercetări au fost luate în calcul cazurile de cancer intrauterin apărute în ultimii 20 de ani în Marea Britanie. Cifrele arată că numărul bolnavilor a crescut de la 4.800 în anii 90, la 9.000 de cazuri noi pe an în prezent. Astfel, în Regatul Unit, peste 2.000 de persoane mor anual din pricina cancerului uterin.


Răspândirea obezităţii la nivel mondial atrage atenţia cercetătorilor, deoarece ai au evidenţiat pericolele la care supraponderabilitatea expune oamenii, în special femeile.

„Creşterea numărului de cazuri de cancer uterin necesită un semnal de alarmă. Nu ştim toate motivele acestei creşteri. Totuşi, aproape o treime dintre acestea sunt legate de suprapondere şi nu este de mirare că apar tot mai multe îmbolnăviri uterine, de vreme ce obezitatea câştigă teren la nivel mondial”, a explicat Jonathan Landermann, directorul Centrului Britanic de Cercetare a Canceului.

Oamenii de ştiinţă au precizat că vor continua cercetările, pentru a identifica procesul prin care kilogramele în plus pot cauza cancerul. Descoperirile actuale arată că supraponderea creşte riscul de dezvoltare a cancerului prin producerea de hormoni şi apariţia factorilor care încurajează divizarea celulară.

Obezitatea este asociată diferitelor tipuri de cancer şi este unul dintre factorii decisivi în combaterea apariţiei acestei boli, după fumat”, a explicat Julie Sharp, purtător de cuvânt al centrului britanic.

Nu există măsuri garantate de prevenire a cancerului, însă menţinerea unei greutăţi corporale optime poate ajuta în acest sens, având, totodată, şi alte efecte benefice asurpa organismului uman.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030