Mihaela Bilic: Mărțișorul nutrițional cu rol de panaceu

Doctor Mihaela Bilic, nutriționist, ne recomandă pe pagina ei de Facebook un mărțișor ceva mai special, nutrițional care are rol de panaceu.
  • Publicat:
Mihaela Bilic: Mărțișorul nutrițional cu rol de panaceu
Profimedia

Doctor Mihaela Bilic, nutriționist, ne recomandă pe pagina ei de Facebook un mărțișor ceva mai special, nutrițional, care are rol de panaceu universal.

Până la urmă, ce ne dorim noi, femeile, azi și în fiecare zi? Să fim sănătoase, tinere și frumoase. Și, așa cum ne confirmă doctor Mihaela Bilic, nu numai că dorința noastră se poate transforma în realitate, dar este la îndemâna fiecăreia dintre noi.

Conform UK Women Cohort Study, un studiu făcut pe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani, „dieta vegetariană și consumul unor cantități mari de carbohidrați de tipul orez, paste făinoase sau pâine grăbește instalarea menopauzei cu 1,8 ani. La polul opus, consumul zilnic de legume și ulei de pește au efecte miraculoase în menținerea sintezei de hormoni sexuali feminini.”

Procesul de îmbătrânire înseamnă în primul rând oxidare, iar ovarele sunt și ele afectate de această reacție chimică.

„Cine se poate opune “ruginirii” noastre din interior? Vitamina C și antioxidanții din legume, alături de acizii grași esențiali omega 3 din pește! Organismul uman nu poate sintetiza vitamina C, ea trebuia adusă din alimentație. La fel și pentru acizii grași omega 3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre omega 3 și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire. Prezența de polifenoli vegetali în tubul digestiv protejează grăsimile omega 3 de oxidare și permite trecerea în circulație a unor molecule de acizi grași cu eficiență crescută”, scrie Mihaela Bilic

Secretul tinereții fără bătrânețe

Așadar, uleiul de pește și legumele par a fi secretul tinereții fără bătrânețe! Ba mai mult, se pare că însăși moștenirea genetică poate fi influențatăă de consumul de ulei de pește.

„Cu ulei de pește întârziem menopauza și osteoporoza, iar cu produse lactate suntem protejați de obezitate și creștem mai înalți. Nordicii țin cont de aceste secrete alimentare și nu întâmplător silueta și aspectul lor fizic este de invidiat. Oare n-ar fi mai interesant să adoptăm tradițiile celor din nord? Mai ales că omega 3 are efect protector pe mai multe planuri: scade riscul de diabet și boli cardiovasculare, crește eficiența mentală și prestațiile intelectuale, scade riscul de boli degenerative cerebrale și tulburări psiho-emoționale.”

Efectele consumului de pește gras:

-reduce inflamația pereților arteriali, fluidifica sângele, scade tensiunea arterială și riscul de tromboză
-micșorează globulele roșii din sânge și facilitează ajungerea lor în cele mai mici capilare din corp, asigură oxigenarea și hrănirea optimă a tuturor celulelor
-reglează nivelul grăsimilor din sânge, scade colesterolul total și trigliceridele, dar și fracția “rea” de LDL-colesterol
-are efect antiinflamator, potențează răspunsul imun la răni sau infecții însoțite de febră, durere și inflamație.

Indiferent că îl procurăm dintr-un aliment sau dintr-un supliment, este esențial să includem omega 3 în dieta zilnică sau altfel spus este esențial să consumăm pește gras de minimum 2 ori pe săptămână… acest dar nutrițional sau mărțișor nutrițional cu rol de panaceu universal, cum îi spune doctor Mihaela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân