Manichiură 3D pentru un Crăciun de basm!

Conform Mediafax, o manichiuristă din Cluj-Napoca pictează manual pe unghiile clientelor o lume de basm în miniatură, cu motive de sezon - Moş Crăciun, sania cu reni, un brad împodobit cu globuri în 3D şi oameni de zăpadă -, acesta fiind noul trend al sărbătorilor de iarnă.
16.12.2014
Manichiură 3D pentru un Crăciun de basm!

Conform Mediafax, o manichiuristă din Cluj-Napoca pictează manual pe unghiile clientelor o lume de basm în miniatură, cu motive de sezon – Moş Crăciun, sania cu reni, un brad împodobit cu globuri în 3D şi oameni de zăpadă -, acesta fiind noul trend al sărbătorilor de iarnă.

Irina Gîrbo Samanati are 25 de ani şi a făcut primele cursuri de manichiuristă în urmă cu opt ani, la Chişinău. Ulterior, a făcut cursuri de perfecţionare atât în Republica Moldova, cât şi în Ucraina, pentru a cunoaşte toate tehnicile de pictat pe unghii. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, are două masterate în domeniu, dar a abandonat o carieră în audit şi contabilitate pentru a-şi deschide o afacere în manichiură într-un centru comercial din Cluj.

Acum, ea le oferă clientelor unghii tehnice unicat „de sezon”, pe care le pictează manual cu elemente care ţin de sărbătorile de iarnă. Astfel, pe o porţiune de doi centimetri lungime şi o jumătate de centimetru lăţime, cât are o unghie, apare o lume de basm în miniatură, pictată cu migală: sania lui Moş Crăciun trasă de reni, Moş Crăciun, brazi împodobiţi cu globuri în 3D, peisaje de iarnă şi oameni de zăpadă.

O lucrare la ambele mâini costă 300 de lei şi durează puţin peste două ore.

„Înainte de sărbători pictez unghii tehnice care sunt unicat, în spiritul sărbătorilor de iarnă. În trend sunt culorile închise, iar eu am ales albastru gândindu-mă la o noapte de iarnă. Unghiile pictate pe fiecare deget înseamnă şi o poveste care se leagă: Moş Crăciun a adus cadourile în pădure, omul de zăpadă le-a luat şi a fugit acasă să vadă ce a primit. Am folosit şi noua metodă de cetină de brad şi globuri în 3D, în relief, din gel, care este noul trend. Efectul este unicat, iar clientele cu astfel de unghii se fac remarcate oriunde merg. Nicio pictură nu seamănă cu alta. În plus, unghiile ţin circa o lună, iar o clientă poate efectua liniştită orice activitate casnică, de la spălat geamuri la spălat vase, pentru că manichiura rezistă”, spune Irina.

Ea foloseşte pentru pictura pe unghii un gel special, colorat, pudră de sclipici, vopsea acrilică pe bază de apă şi o pensulă extrem de subţire, pentru a reuşi să facă modelele şi să iasă toate elementele componente, până în cele mai mici detalii, de la căsuţa din lemn, până la globurile colorate de pe bradul de Crăciun.

„Picturile se fac pe unghii construite din gel, se alungeşte patul unghiei cu un şablon pe care se construieşte unghia, după care se pileşte, sub forma naturală. În iarna aceasta şi anul care vine se foloseşte unghia sub formă migdalată, care evidenţiază fineţea mâinii, trebuie să uităm de forma pătrată. Oricât de lungi ar fi unghiile, arată, oricum, estetic”, arată manichiurista.

Ea aplică pe unghie un strat de vopsea de bază cu o pensulă mai lată, apoi, cu pensula subţire, pictează toate elementele de iarnă ca un tablou, iar la final presară pudră de sclipici pentru a da peisajului creat efectul de zăpadă.

Picturile Irinei sunt, majoritatea, creaţie proprie, pe care le îmbunătăţeşte cu elemente personale. Astfel, fiindcă este originară din Chişinău, i-a pictat omului de zăpadă o căciulă rusească pe cap, ca să-i amintească de iernile de acasă. Pentru sărbătorile de Paşte, Irina va pregăti picturi manuale cu motive florale, ouă şi iepuraşi.

Clientele sunt încântate de noile unghii pictate, convinse fiind că vor face furori la petrecerile de Crăciun şi de Revelion.

„Sunt fericită şi încântată, pentru că voi avea unghii de care nu are nimeni, mai ales 3D, peisaje de iarnă deosebite, realizate în miniatură. Nu mă plictisesc de ele toată iarna. Sunt foarte bine făcute, rezistă, pot să fiu gospodină şi în continuare, mi-am mai făcut manichiura la Irina”, spune Doroteea, care şi-a pictat toate unghiile de la mâini cu peisaje de iarnă, special pentru Crăciun.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament