Lipsa locurilor de muncă cauzează infarct

Oamenii de ştiinţă americani sugerează, în urma unor analize recente, că lipsa locurilor de muncă poate avea un impact major asupra sănătăţii organismului uman - la o magnitudine similară cu cea a fumatului.
Lipsa locurilor de muncă cauzează infarct

Oamenii de ştiinţă americani sugerează, în urma unor analize recente, că lipsa locurilor de muncă poate avea un impact major asupra sănătăţii organismului uman – la o magnitudine similară cu cea a fumatului.

Studiul a fost realizat în SUA, pe  un eşnation 13.000 de persoane. Aceştia au indicat o creştere importantă a riscului de a suferi atac de cord în primul an după pierderea locului de muncă. Risc care a crescut odată cu problemele suplimentare, survenite ca o consecinţă a acestui fenomen din ce în ce mai întâlnit în ultimii ani.

Deloc întâmplător, afecţiunile cardiace pleacă de la stresul generat de disconfortul lipsei locului de muncă, reconfirmând practic teoria conform căreia infarctul este favorizat de factorii de stres din viaţă.

Nu acelaşi lucru se aplică şi celor care renunţă de bună voie la locul lor de muncă.

 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive