La doar 14 ani, a descoperit un posibil tratament împotriva COVID-19

O tânără în vârstă de 14 ani, la un concurs de știință, a descoperit un posibil tratament împotriva COVID-19, după mai multe cercetări asupra pandemiei din 1918.
  • Publicat:
  • Actualizat:
La doar 14 ani, a descoperit un posibil tratament împotriva COVID-19
La doar 14 ani, a descoperit un posibil tratament împotriva COVID-19

O tânără în vârstă de 14 ani a descoperit un potențial tratament împotriva COVID-19. Anika Chebrolu a câștigat un concurs de știință după ce a descoperit un medicament care poate fi folosit ca tratament împotriva noului coronavirus, sugerează site-ul competiției, Young Scientist Challenge.

La doar 14 ani, un tânăr om de știință

Tânăra a reușit să descopere o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze. Cu descoperirea făcută, nu numai că a inventat un posibil tratament împotriva noului coronavirus, ci a și câștigat 25.000 de dolari.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

După ce petrecut timp pentru a se documenta în privința pandemiei din 1918, a virusurilor și medicamentelor, cu ajutorul mentorului ei, iar mai apoi și-a îndreptat atenția către SARS-CoV-2. Totodată, ideea a apărut după ce a constatat câți oameni mor în Statele Unite în fiecare an, deși sunt vaccinuri și medicamente antivirale pe piață.

Ea speră că molecula pe care a descoperit-o și care ar urma să anihileze proteina ce formează „coroana” pe care o are SARS-CoV-2, împiedicând astfel virusul să intre în celule, va fi dezvoltată în continuare cu ajutorul virusologilor și a specialiștilor farmaciști găsindu-se astfel un leac împotriva coronavirusului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân