La ce oră să mănânci să nu faci diabet. Cercetătorii au descoperit ORA EXACTĂ

Un nou studiu, la care au luat parte peste 100.000 de persoane, arată că ora din zi în care decizi să iei micul dejun indică riscul de diabet.
  • Publicat:
La ce oră să mănânci să nu faci diabet. Cercetătorii au descoperit ORA EXACTĂ
Foto: envato

Un nou studiu, la care au luat parte peste 100.000 de persoane, arată că ora din zi în care decizi să iei micul dejun indică riscul de diabet.

Oamenii de știință spanioli au descoperit că dacă iei micul dejun după ora 9:00 crește riscul de a dezvolta diabet cu până la 59%, comparativ cu participanții care mâncau micul dejun înainte de ora 8:00.

Nu este deloc o idee bună nici să sari peste micul dejun, pentru că și participanții care au adoptat acest obicei s-au confruntat cu un risc mai mare de dezvoltare a diabetului.

Studiul, realizat de Institutul de Sănătate Globală din Barcelona, arată și că cina luată la oră târzie, adică după orele 22:00, este asociată riscului crescut de boală.

Autorul studiului, Dr. Manolis Kogevinas spune: „rezultatele noastre sugerează că prim masă a zilei, luată înainte de ora 8:00 și ultima masă a zilei, luată înainte de ora 19:00 reduc incidența diabetului de tip 2”.

Experții au descoperit că metabolismul de asta are nevoie pentru a menține pe linia de plutire ceasul biologic, cunoscut și ca ritmul circadian. Acesta răspunde la lumină, ca semnal că trebuie să fie treaz pe timpul zilei și la întuneric, când semnalează somnul.

Studii anterioare sugerează că ceea ce mănânci se sincronizează cu ritmul circadian poate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet și obezitate.

Diabet versus insulină: ce este, tipuri

Diabetul este o afecțiune serioasă în care nivelul glicemiei este mult prea mare. Acest lucru se întâmplă atunci când organismul eșuează să mai producă suficientă insulină sau insulina produsă nu este eficientă.

Insulina este un hormon care acționează ca o cheie, deblocând celulele organismului pentru a permite intrarea glucozei în ele, iar fără aceasta, glucoza se depozitează în sânge.

Există două tipuri principale de diabet: diabet de tip 1 și diabet de tip 2, ambele periculoase, dar diferite. Dacă ai diabet de tip 1, organismul nu poate produce deloc insulină, iar dacă ai diabet de tip 2, înseamnă că organismul nu poate produce suficientă insulină sau nu funcționează corespunzător și este asociată factorilor de stil de viață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân