Introduceţi grăsimi bune în alimentaţie pentru a vă feri de bolile moderne

Potrivit unei echipe de cercetători americani şi canadieni, uleiul de canola poate reduce aceste depuneri adipoase în zona abdominală, scăzând în acelaşi timp riscul de boli grave. Acest efect al uleiului de canola se datorează grăsimilor mono-nesaturate din compoziţie.
  • Publicat:
Introduceţi grăsimi bune în alimentaţie pentru a vă feri de bolile moderne

Sindromul metabolic, denumit şi “Sindromul X” sau “Ucigaşul Tăcut” reprezintă o tulburare a metabolismului, care creşte riscul apariţiei diabetului si a bolilor cardiovasculare, ca urmare a depunerilor periviscerale a ţesutului adipos (obezitate abdominală).

În prezent, această tulburare afectează aproape unul din trei adulţi de pe teritoriul Statelor Unite.

Potrivit unei echipe de cercetători americani şi canadieni, uleiul de rapiţă poate reduce aceste depuneri adipoase în zona abdominală, scăzând în acelaşi timp riscul de boli grave. Acest efect al uleiului de rapiţă se datorează grăsimilor mono-nesaturate din compoziţie.

În cadrul cercetării, 121 de participanţi cu risc crescut de sindrom metabolic, care prezentau un nivel crescut de colesterol “rău” (LDL) în organism, glicemie crescută, trigliceride peste medie şi tensiune arterială mărită, au primit zilnic o băutură pe bază de ulei de rapiţă bogat în grăsimi mono-nesaturate, iar la finele perioadei de observare de 4 săptămâni s-a constatat o reducere de două ori mai accentuată a valorilor crescute spre deosebire de grupul de voluntari care consumaseră băuturi pe bază de ulei de in sau de floarea soarelui.

Uleiul de rapiţă, pe lângă conţinutul crescut de grăsimi vegetale bune pentru organism, este o sursă preţioasă de acizi graşi Omega 3, esenţiali pentru menţinerea sănătăţii cardiovasculare.

Potrivit American Heart Association, principalii factori de risc în apariţia sindromului metabolic sunt: regimul alimentar haotic, sedentarismul şi supraponderalitatea, care contribuie enorm la instalarea bolilor de inima, apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a diabetului de tip 2.

Sursa: Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: