Infertilitatea va fi eradicata in circa 30 de ani

Peste 30 de ani concepera copiilor de catre femeile centenare va fi posibila deorece infertilitatea va fi eradicata, se indica intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori prestigiosi din domeniu, publicat in revista Nature, informeaza telegraph.co.uk.
18.07.2008
Infertilitatea va fi eradicata in circa 30 de ani
Femeile centenare vor putea concepe copii peste 30 de ani

Peste 30 de ani concepera copiilor de catre femeile centenare va fi posibila, deoarece infertilitatea va fi eradicata, se indica intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori prestigiosi din domeniu, publicat in revista Nature, informeaza telegraph.co.uk.

Cercetatorii sunt de parere ca, in aproximativ 30 de ani, femeile de orice varsta vor putea concepe copii.Cu ajutorul unor tehnici care inca mai pot fi dezvoltate, cercetatorii cred ca vor putea crea sperma si ovule din celule ale pielii.

Sperma si ovulele obtinute prin celule susa vor putea fi combinate pentru a se obtine embrioni. Parintii vor putea apela la asa-numitul "designer de bebelusi", selectand embrionii pe baza unor caracteristici fizice si psihice, precum culoarea parului, inaltimea, inteligenta sau lipsa genelor care predispun la anumite boli.

Previziunile au fost facute de o echipa de specialisti de top din domeniu, care au fost rugati sa anticipeze progresele care vor fi inregistrate in reproducerea umana pana in 2038. Studiul a fost publicat cu ocazia implinirii a 30 de ani de la nasterea lui Louise Brown, primul copil conceput in vitro.

Davor Solter, de la Institutul de biologie din Singapore, a spus: "Acest lucru inseamna ca orice persoana, indiferent de varsta, va putea avea copii. Nou-nascutii, dar si femeile de 100 de ani ar putea avea copii. Acest

Printre metodele prevazute de cercetatori se numara gestatia intr-un uter artificial, scaderea costurilor fertilizarilor in vitro si, mai controversata, crearea de embrioni pentru experimente. In prezent, cea mai batrana mama din lume este o femeie din India, Omkari Panwar, care a nascut gemeni, obtinuti prin inseminare in vitro, la varsta de 70 de ani.

Recordul anterior a fost detinut de romanca Adriana Iliescu, care, in ianuarie 2005, la 67 de ani, a adus pe lume o fetita perfect sanatoasa.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Barbatii sunt condusi de libidou
Barbatii sunt condusi de libidou
Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)
Recomandări: