Hairstiliştii ar trebui să semnaleze eventualele afecţiuni ale pileii capilare

Experţii în sănătate din Marea Britanie suţin că - pentru diminuarea numărului celor care suferă de cancer de piele - frizerii, coafezele şi cei din domeniul înfrumuseţării capilare ar trebui instruiţi pentru verficiarea posibilelor simptome ale cancerului de piele, în cazul clienţilor.
  • Publicat:
Hairstiliştii ar trebui să semnaleze eventualele afecţiuni ale pileii capilare

Experţii în sănătate din Marea Britanie suţin că – pentru diminuarea numărului celor care suferă de cancer de piele – frizerii, coafezele şi cei din domeniul înfrumuseţării capilare ar trebui instruiţi pentru verficiarea posibilelor simptome ale cancerului de piele, în cazul clienţilor.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune şi unul dintre cele mai greu de depistat, multe dintre cazuri fiind descoperite în faze terminale. Dar, tot la fel de multe cazuri pot fi prevenite dacă sunt descoperite încă din fază incipientă.

Printre simptomele care anticipează cancerul de piele se numără şi leziuni ale scalpului sau ale gâtului, iar cercetătorii consideră că aceia care le pot detecta cu uşurinţă lucrează în saloanele coafură.

Tot ei pot observa şi prezenţa unor aluniţe la nivelul capului- dimensiunea, culoarea, modificări nenaturale ale acesteia ar trebui să fie semnalate clientului.

În concluzie, hairstiliştii lucrează în contextul favorabil detectării unor modificări care pot anunţa cancerul de piele.

Sursa: bbc

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân