Femeile iau pandemia de COVID-19 mai în serios decât bărbații

Un nou studiu sugerează că femeile și bărbații privesc diferit pandemia de COVID-19. Sexul slab urmează cu mai multă precauție măsurile de siguranță.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Femeile iau pandemia de COVID-19 mai în serios decât bărbații
Femeile iau pandemia de COVID-19 mai în serios decât bărbații

Cercetătorii susțin că femeile iau mult mai în serios pandemia de COVID-19 față de bărbați și se descurcă mult mai bine să urmeze măsurile de siguranță. Ei menționează să aceste diferențe între genuri sunt similare cercetărilor anterioare cu privire la atitudinea femeilor și bărbaților în ceea ce privește sănătatea. Experții spun că modul în care bărbații primesc mesajul cu privire la COVID-19 trebuie să se concentreze mai mult asupra cum își pot ei proteja familiile și nu pe ei.

Să lupți împotriva unei pandemii este nevoie de multă cooperare. Asta înseamnă să faci schimbări pentru a te proteja, dar și pentru a-i proteja pe cei dragi și comunitatea din care faci parte. Se pare că femeile își iau mult mai în serios partea spre deosebire de bărbați. Potrivit unui studiu publicat înProceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, femeile iau mult mai în serios pandemia de COVID-19 față de bărbați. Echipa de cercetători internaționali spun că acest comportament ține și de cum fiecare gen privește mortalitatea.

Diferențele comportamentale

Cercetarea a inclus 21,649 bărbați și femei din Australia, Austria, Franța, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite. Rezultatele arată că femeile sunt mai predispuse să privească pandemia de COVID-19 cu seriozitate și că sunt șanse mai mari să fie de acord cu declarațiile autorităților și persoanelor publice care luptă împotriva coronavirusului. Cea mai mare diferență de comportant ține de cea prin care se încearcă protejarea celorlalți, precum tușitul în cotul flexat. Diferențele sunt mai puțin resimțite în rândul cuplurilor căsătorite sau care locuiesc împreună și au fost afectate direct de pandemie.

”Multe studii arată că bărbații sunt mai puțin predispuși să urmeze recomandările impuse pentru analizele anuale de rutină sau alte măsuri de preveniție. În general vorbind, femeile sunt mai responsabile pentru sănătatea familiei”, explică Dr. Richard Seidman pentru Healthline.

Bărbații, victime ale coronavirusului

Datele arată că în rândul bărbaților, COVID-19 poate duce la simptome severe și o rată mai mare a mortalității. În Statele Unite, acest virus a ucis aproximativ 17,000 de bărbați față de femei, până la jumătatea lunii octombrie, arată Centrul de Prevenție și Control al Bolilor. Motivele nu sunt încă suficient de clare, dar probabil există câțiva factori. În primul rând, igiena pe care bărbații o au față de femei poate fi un răspuns, iar mai apoi, modul în care sistemul imunitar reacționează la coronavirus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”