Femeile gravide care beau cafea pot naste copii subponderali

Femeile insarcinate care beau mai mult de doua cesti de cafea pe zi pot naste copii subponderali si slab dezvoltati, sustin cercetatorii britanici.
  • Publicat:
Femeile gravide care beau cafea pot naste copii subponderali
no title

Femeile insarcinate care beau mai mult de doua cesti de cafea pe zi pot naste copii subponderali si slab dezvoltati, sustin cercetatorii britanici. Medicii precizeaza ca femeile gravide trebuie sa evite orice produs care contine cofeina, pentru ca aceasta, in cantitati mari, poate duce si la avort.

Mai mult, specialistii mentioneaza ca bauturile energizante, ciocolata calda, cafeaua si sucurile care contin cofeina au un efect negativ asupra embrionului, care se poate naste cu malformatii care duc la moartea bebelusului.

Pentru a evita astfel de neplaceri, cercetatorii sfatuiesc viitoarele mame sa bea zilnic cel mult 300 de miligrame de cafea. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii au supravegheat pe timpul sarcinii 2.500 de femei, pe care le-a intrebat câta cafea consuma zilnic.

Dupa venirea pe lume, cercetatorii au observat ca bebelusii nascuti de o mama bautoare de cafea erau slab dezvoltati, comparativ cu ceilalti. Acest studiu a aparut la scurt timp dupa o alta cercetare in care era mentionat faptul ca femeile care beau cafea au sanse sa nasca un copil mult mai inteligent. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”