Dieta pentru cancerul pancreatic. Cel mai bun stil alimentar care luptă cu celulele canceroase

În urma unui nou studiu s-a descoperit că există chiar și diete care ajută în lupta anumitor tipuri de cancer, eficientă inclusiv în cancerul pancreatic.
  • Publicat:
Dieta pentru cancerul pancreatic. Cel mai bun stil alimentar care luptă cu celulele canceroase
Foto: shutterstock

De-a lungul timpului am făcut cunoștință cu numeroase diete, fie că este vorba de diete care să ne ajute să scăpăm de kilogramele în plus, să ne ajute să ameliorăm pierderile de memorie, fie că este vorba de diete care să ne ajute să combatem anumite afecțiuni. Și lista continuă. În urma unui nou studiu s-a descoperit că există chiar și diete care ajută în lupta anumitor tipuri de cancer, eficientă inclusiv în cancerul pancreatic.

Un studiu recent realizat de The Translational Genomics Research Institute (TGen) sugerează că dieta ketogenică ajută la eliminarea celulelor canceroase din pancreas prin îmbunătățirea rezultatelor chimioterapiei.

Experimentele din laborator arată că dieta keto scade nivelul glucozei din tumoare, ceea ce sugerează că dieta ajută la „înfometarea” cancerului.

Potrivit studiului, dieta keto creează un mediu în care o terapie folosită de cercetători, în care s-au folosit trei medicamente, s-a dovedit a fi mai eficientă în lupta împotriva tumorii, destabilizând astfel celulele canceroase. Limitând prezența glucozei, dieta ketogenică promovează eficacitatea chimioterapiei.

Mai mult, dieta keto are un impact benefic asupra imunității în fața tumorilor prin inducerea unor gene supresoare tumorale, menite să slăbească celulele canceroase. Dacă nu ești familiarizat, află că dieta keto presupune consumul alimentelor reduse în carbohidrați și crescute în proteină și grăsimi. Mai exact, această dietă forțează organismul să ardă grăsimile, nu carbohidrații, iar astfel scapi rapid și de kilogramele în plus.

Cu toate astea, pentru că presupune consumul excesiv de proteină și mai puțini carbohidrați, dieta keto ar putea produce diferite probleme precum scăderea tensiunii arteriale, constipație, pietre la rinichi, deficit de nutrienți și riscul crescut de boli cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân