Curățarea vaginului cu băi de aburi, o practică foarte periculoasă

  • Publicat:
Curățarea vaginului cu băi de aburi, o practică foarte periculoasă

Curățarea vaginului cu băi de aburi este o practică străveche originară din Africa, Asia și America de Sud.  Femeile din aceste culturi consideră că băile cu aburi în zona intimă ajută la curățarea profundă a vaginului după menstruație sau sarcină. Medicii ginecologi nu sunt însă de acord cu această practică și o consideră periculoasă.

Într-un video postat recent pe pagina de Facebook Red Table Talk, Jada Pinkett Smith, soția faimosului actor Will Smith, fiica ei, Willow Smith, și mama Jadei, Adrienne Banfield-Norris, au făcut o „demonstrație” live de curățare a vaginului cu băi de aburi.

Acum ne vom aburi vaginul în fața camerelor de luat vederi, le-a spus Jada fiicei și mamei sale.

Cele trei femei s-au așezat deasupra unor boluri cu apă fierbinte în care au pus diverse ierburi. La sfârșitul sesiunii de „aburire vaginală”, ele au declarat că se simt mai relaxate, puternice și renăscute.

Meet Our Wellness Queen

Jada’s world renowned healer of more than 30 years, Queen Afua, mother of womb wellness, reveals three important questions every woman must ask her “yoni.” Plus Queen will share her trusted healing tools for less stress and better sex, diet and overall health.

Posted by Red Table Talk on Monday, 7 June 2021

Femeile cred că fertilitatea, crampele menstruale și prolapsul vaginal pot fi ameliorate prin curățarea vaginului cu băi de aburi.

Chrissy Teigen și Gwyneth Paltrow sunt, de asemenea, promotoare ale acestei practici și au împărtășit experiența lor pe rețelele de socializare.

Curățarea vaginului cu aburi favorizează infecțiile genitale

Însă medicii nu sunt de acord cu această practică. Din contră, curățarea vaginului cu băi de aburi este chiar periculoasă, putând favoriza infecțiile fungice și arsurile în zona intimă.

Vaginul nu are nevoie de o curățare profundă, el se curăță de la sine, fără a folosi alte artificii. Iar ideea că fertilitatea ar fi îmbunătățită cu ajutorul acestei practici este un nonsens. Este fizic imposibil ca aburii să treacă prin colul uterin și, mai departe, să ajungă în uter, unde se spune că ar avea efecte benefice. Dacă vrei să îți cureți vaginul, o poți face cu apă caldă și puțin săpun fără parfum. Dar numai la exterior, niciodată înăuntru, spune dr. Sherry Ross, medic ginecolog.

Baia de aburi, la fel ca dușul vaginal și săpunurile ori gelurile intime parfumate, poate cauza dezechilibre ale florei vaginale.

Există riscul de apariție a vaginitei bacteriene sau a candidozei. Pot apărea simptome precum mâncărimile genitale, secrețiile albicioase, gri, gălbui sau verzi cu miros foarte neplăcut.

Prolapsul vaginal în niciun caz nu se tratează cu băi de aburi. Cele mai eficiente variante de tratament sunt exercițiile Kegel și chirurgia, care restaurează mijloacele de susținere ale organelor genitale cu rezultate foarte bune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”