Cum se comporta copiii respinsi de cei din jur

Copilul respins este dependent de altii si, pasiv, revendica afectiunea sub forma de hrana, jucarii sau ingrijire.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum se comporta copiii respinsi de cei din jur
Cum se comporta copiii respinsi de cei din jur

Copilul respins este dependent de altii si revendica, in mod pasiv, afectiune sub forma de mancare, jucarii sau ingrijire.

Adopta conduite agresive, manifesta spirit de opozitie fata de parintele care il frustreaza. Gandeste negativ, lumea din jur este o amenintare permanenta. Temandu-se ca va fi atacat, loveste el primul. Traieste un acut sentiment de inferioritate, este lipsit de sentimentul propriei valori.

Orfanii, mai ales cei mici, considera prieteni pe oricine le-a acordat atentie. Ii tin minte multa vreme pentru ca nevoia lor de a fi iubiti e mai mare decat a noastra si cu greu va fi satisfacuta.

Adolescentii abandonati sau cei ai caror parinti s-au sinucis, nu mai au incredere in adulti: se simt parasiti. Ii considera pe oameni duplicitari, falsi, nedemni de incredere, oricand putand sa-i lase la greu.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân