Cum sa-ti revii din mahmureala

Daca ai exagerat cu bautura, exista cateva remedii anti mahmureala. Inainte de medicamente, apeleaza la solutii simple, naturale, care te hidrateaza.
  • Publicat:
Cum sa-ti revii din mahmureala
Cum sa-ti revii din mahmureala

Specialistii recomanda apa si sucurile reci. Odihna este si ea foarte importanta

O noapte de betie are efecte nefaste asupra organismului, orice zgomot devenind insuportabil, din cauza durerilor de cap. Specialistii publicatiei „The Sun” au gasit insa cateva remedii impotriva mahmurelii, care ne ajuta sa ne regasim vigoarea.

Acestia sustin ca, in primul rand, trebuie schimbata bautura si ca nu alcoolul in stare pura este cel care ne creeaza probleme, ci celelalte chimicale pe care le contin cocktailurile, cum ar fi, de exemplu, colorantii. Pentru ca alcoolul este diuretic, nivelul de apa din organism scade drastic.

Potrivit publicatiei citate, atunci cand alcoolul ajunge la creier, acesta blocheaza productia unui hormon numit vasopresin. Din aceasta cauza, rinichii ajung sa directioneze lichidele direct in vezica urinara, in acest fel explicandu-se de ce urinam mai mult atunci cand bem.

Astfel, apa, sucurile sau alte bauturi fara alcool ne vor ajuta sa reinstalam echilibrul in organism. Totodata, bananele sunt o sursa importanta de potasiu si saruri minerale, acestea reusind sa rareasca drumurile spre toaleta.

Dulciurile au rolul de a reglementa nivelul de glucoza din sange, fiind recomandate dupa excesul de alcool. Ouale la micul dejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar si al proteinelor care dau organismului putere, iar lamaile pot preveni deshidratarea.

„Un antidot impotriva mahmurelii este cat mai multa odihna. Timpul de refacere difera, deoarece fiecare om are metabolismul lui, dar si o cantitate diferita din enzima care absoarbe alcoolul. Nu este recomandat sa incepi sa bei fara sa mananci inainte sau sa amesteci bauturile, pentru ca durerile de cap de a doua zi vor fi foarte intense.

Este bine ca persoana care a consumat alcool in exces sa bea, a doua zi, apa si sucuri reci, sa manance alimente acre, cum sunt muraturile si lamaile”, spune prof.dr.Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.

„Nu este recomandat sa incepi sa bei fara sa mananci inainte”  –  Prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Sase remedii pentru combaterea oboselii
Sase remedii pentru combaterea oboselii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”