Consumul zilnic de carne roşie scurtează viaţa

Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată
Consumul zilnic de carne roşie scurtează viaţa

Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, se afirmă într-un studiu american publicat pe site-ul Archives of Internal Medicine şi preluat de Mediafax.

Înlocuirea acesteia cu carnea de peşte sau de pasăre antrenează o scădere a riscului de deces cu un procent cuprins în intervalul 7% – 19%, în funcţie de alimentul care joacă rolul de substitut, a declarat An Pan de la Universitatea Hardvard, principalul autor al acestui studiu.

„Consumul regulat de carne roşie antrenează un risc ridicat de deces, cauzat de maladii cardiovasculare şi cancer„, au explicat savanţii americani, care grupează în categoria „carne roşie” carnea de vită, de porc şi de miel.
 

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex