Cercetătorii de la Oxford au dezvoltat un test de 5 minute pentru coronavirus. Ar putea fi folosit în aeroporturi

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cercetătorii de la Oxford au dezvoltat un test de 5 minute pentru coronavirus. Ar putea fi folosit în aeroporturi

Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford au dezvoltat un test rapid pentru coronavirus, care oferă rezultatul în mai puțin de cinci minute. Testul nazal funcționează de trei ori mai rapid decât cele existente acum pe piață. El va putea fi folosit de la jumătatea anului 2021.

Testul va putea distinge, de asemenea, virusul de alte infecții, cum ar fi gripa și coronavirusurile, potrivit unui mic studiu al eficienții sale.

Oamenii de știință speră ca acesta să fie folosit pentru a testa oameni în masă, în aeroporturi și birouri pentru a menține economia pe linia de plutire.

Dacă se va dovedi că funcționează pe scală mare, dispozitivul va fi de trei ori mai rapid decât testele existente acum și verificate de guvernul britanic.

Autoritățile caută să introducă teste pentru COVID-19 cât mai rapid, potrivit unui proiect al premierului britanic Boris Johnson, care vrea să fie efectuate 10 milioane de teste pe zi.

Testele care se fac din exsudat nazal au scopul de identifica antigenul viral rapid. Cu toate acestea, ele sunt considerate mai puțin precise.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân