Cel mai simplu truc pentru a scăpa de constipaţie

Te chinuie constipaţia? Nu te grăbi la cutia cu laxative! Încearcă o metodă naturală, lipsită de efecte secundare şi eficientă.
  • Publicat:
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de constipaţie
Diaree Constipație Lipsa poftei de mâncare

Te chinuie constipaţia? Nu te grăbi la cutia cu laxative sau la dulăpiorul cu ceaiuri! În schimb, încearcă o metodă naturală, lipsită de efecte secundare şi eficientă, susţine Winifred Conkling, autoarea cărţii „Natural Healing For Children: An Essential Handbook for Parents”.

Cea mai bună metodă de a scăpa de constipaţie, susţine aceasta, este acupresiunea. I se mai spune şi tehnica „poop button” – butonul… înţelegeţi voi!

Acest butonaş este situat fix la 3 degete sub buric şi mai este cunoscut sub denumirea de Sea of Energy sau Vasul de Concepţie – zonă conectată cu sistemul gastrointestinal şi cel reproducător.

Experţii în acupresiune susţin că apăsarea acestui punct cu blândeţe poate ameliora crampele menstruale, durerile de stomac, precum şi constipaţia.

Iată cum trebuie să procedezi:

  • Plasează 3 degete sub buric şi identifică „butonaşul”
  • Aplică presiune folosindu-te de degete, dar nu apăsa foarte tare (dacă te doare, apasă mai cu blândeţe)
  • Respiră adânc în acest timp

Nevoia de a defeca va apărea în 5-10 secunde, dar poţi continua să aplici presiune pentru încă 3 minute dacă nevoia se lasă aşteptată. Această procedură s-ar putea să nu fie însă eficientă în cazurile de constipaţie cronică.

O altă metodă de a uşura tranzitul intestinal, la care probabil nici nu te-ai gândit până acum, este modul în care te aşezi pe vasul de toaletă. Procesul de evacuare a scaunului este îngreunat de poziţia într-un unghi de 90 de grade, deoarece nu permite relaxarea rectului şi, prin urmare, eliminarea scaunului.

Potrivit specialiştilor, metoda corectă de a te aşeza pe WC este cea la un unghi de 35-45 de grade, adică în poziţia ghemuit.

Dacă ţi se pare prea complicat să te urci cu picioarele pe vasul de toaletă şi să faci această „echilibristică”, poţi achiziţiona un taburet special conceput care ajustează poziţia corpului pentru a facilita evacuarea scaunului. Sau pur şi simplu pune picioarele pe un scăunel scund pe care îl ai prin casă, este la fel de eficient!

Dacă problemele persistă, te sfătuim totuşi să apelezi la medic, pentru a evita apariţia complicaţiilor, precum balonarea, hemoroizii, prolapsul rectal sau bolile intestinale inflamatorii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”