Ce legătură este între cancerul de col şi oţet?

cea mai ieftină şi simplă metodă de detectare a leziunilor precanceroase şi prevenire a cancerului de col nu presupune altceva decât utilizarea unui tampon îmbibat în oţet.
Ce legătură este între cancerul de col şi oţet?

Ei bine, dacă nu ştiaţi, cea mai ieftină şi simplă metodă de detectare a leziunilor precanceroase şi prevenire a cancerului de col nu presupune altceva decât utilizarea unui tampon îmbibat în oţet.

Descoperirea este cât se poate de utilă ţărilor în curs de dezvoltare, unde testele Papanicolau sunt inaccesibile populaţiei din cauza preţurilor mari.

Un astfel de exemplu este India, ţară în care incidenţa cancerului de col este în continuă creştere, atingând cote alarmante şi devenind principala cauză a morţii femeilor. După ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice însă o metodă simplă şi ieftină de detectare a leziunilor precanceroase, care se bazează pe oţet!

Testul poate fi făcut de orice medic ginecolog, fără a fi nevoie de abilităţi speciale şi presupune tamponarea colului cu oţet, substanţă sub a cărei acţiune celulele precanceroase devin imediat albe. În felul acesta, rezultatele se primesc în doar câteva minute.

După ce un număr impresionant de femei din Mumbai au fost supuse acestui test, incidenţa cancerului de col în zonă a scăzut cu 31 de procente.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?
Recomandări:
Infecțiile urinare netratate îți pot distruge rinichii. Cum le previi și tratezi
Infecțiile urinare netratate îți pot distruge rinichii. Cum le previi și tratezi
Alimente de post care îngrașă. Consumă-le cu moderație!
Alimente de post care îngrașă. Consumă-le cu moderație!