Ce fac autorităţile române pentru prevenirea şi limitarea cazurilor de coronavirus

Suspecţii cu coronavirus vor fi raportaţi imediat de către toate unităţile sanitare unde aceştia se prezintă la direcţiile Sănătate publică şi la Serviciul DSU.
  • Publicat:
Ce fac autorităţile române pentru prevenirea şi limitarea cazurilor de coronavirus
Ce fac autorităţile române pentru prevenirea şi limitarea cazurilor de coronavirus, foto Shutterstock

Una dintre ţările cu care România are cele mai multe conexiuni este cu siguranţă Italia. Din cauza înmulţirii cazurilor de pacienţi cu coronavirus (COVID-19), din Italia, reprezentaţi ai autorităţilor sanitare din ţara noastră au dispus măsuri pentru preveţia şi limitarea cazurilor cu coronavirus.

Până în prezent nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus. Însă dat fiind că în Italia trăieşte o comunitate uriaşă de români, se consideră că, România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional.

Românii care se întorc din zonele afectate de coronavirus trebuie să stea în carantină

Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din  regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene.

Controale mai stricte la graniţe

Oficialii Ministerului Sănătăţii au mai anunţat că vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene. Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.
Toate persoanele, care se încadrează în definiţia de caz suspect de coronavirus vor fi raportate imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.
De asemeanea, va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluţia situaţiei la nivel internaţional şi eventualele măsuri suplimentare luate de autorităţile române pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030