Ce bea în fiecare dimineață Irina Loghin pentru a se menține în formă la 83 de ani. „Beau un pahar în fiecare zi, este cea mai bună”

  • Publicat:

Cântăreața de muzică populară Irina Loghin a descoperit elixirul tinereții. Potrivit acesteia, secretul sănătății și vitalității sale la venerabila vârstă de 83 de ani este ceaiul de cătină, pe care îl bea în fiecare dimineață.

Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un fel de ceai de cătină. O dau prin blender (n.r. – cătina), o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună, a povestit Irina Loghin, în cadrul unei emisiuni TV, potrivit gandul.ro.

Irina Loghin dezvăluie secretele vitalității, la 83 de ani

Supranumită și „regina muzicii populare”, Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate artiste din țara noastră. Ea se află într-o formă extrem de bună pentru vârsta pe care o are și a dezvăluit ce face pentru a fi tot timpul într-o formă bună, dar și cum poți să te ferești de orice boală.

Ceaiul de cătină și cruditățile nu sunt singurele care o ajută pe artistă să se mențină în formă. Ea a dezvăluit că face sport zilnic.

Nu pot să spun că fac pe zmeul și zbor, câteodată mă mai trezesc ca funia în sac. E lege, în fiecare zi fac mișcare. Am zile când ies o oră jumătate-două, a mărturisit Irina Loghin, în emisiunea lui Dan Negru, Legendele.

De asemenea, artista a declarat că nu consumă carne de 50 de ani. „Mă simt foarte bine cu alimentația pe care o folosesc şi aş dori să învăţaţi să mâncaţi aşa cum trebuie. Astea sunt încercate pe mine. Mie carnea nu mi-a plăcut niciodată, nici de copil. Regimul alimentar a contat foarte mult, la fel şi mişcarea.

Ce beneficii are cătina

Cătina este numită şi „ginsengul românesc”, dar şi cel mai bun vaccin antigripal. Este plină şi de vitaminele A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. Despre betacaroten, ce să mai zicem – are peste nivelul conţinut de morcov.

Este considerată un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic şi chiar anticancerigen. Uleiul de cătină are puterea să scadă nivelul colesterolului, să ajute în ulcerul gastric, în afecţiuni circulatorii şi hepatice.

În cazul uzului intern, căci se foloseşte şi extern la afecţiuni oftalmologice, dermatoze, psoriazis, acnee etc., are un anume efect şi asupra depresiilor, tumorilor, faringitei. Ne-ar ajuta şi în greaua problemă a stresului care ne tot bântuie zilele. Există şi referiri la beneficiile ei afrodiziace sau la capacitatea de a amâna efectele neplăcute ale îmbătrânirii.

Rețetă de sirop de cătină cu ghimbir, miere și lămâie

Poți consuma cătina ca atare sau cu miere. Mai jos îți oferim o rețetă de sirop de cătină cu miere, ghimbir și lămâie, 4 ingrediente foarte importante pentru imunitate.

Ingrediente:

  • 200 ml sirop de cătină (obţinut prin 500-600 grame de fructe)
  • 200 grame miere de albine
  • sucul de la 2 lămâi
  • o bucată de ghimbir de 3-4 cm dată pe răzătoare

Mod de preparare sirop de cătină

Zdrobeşte boabele de cătină cu ajutorul unei furculiţe şi strecoară cu ajutorul unui tifon sau al unei site, sau pur şi simplu mixează-le în blender până obţii un sirop gros. Adaugă apoi mierea de albine, ghimbirul dat pe răzătoare şi sucul de lămâie şi amestecă bine. Depozitează siropul într-un recipient cu capac şi păstrează la temperatura camerei sau la frigider.

Cum se bea siropul de cătină imunizant: se ia câte o lingură de sirop cu o gură de apă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 1-2 săptămâni, la schimbarea fiecărui anotimp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân