CDC și OMS: nu riști să te infectezi de COVID-19 dacă nu dezinfectezi ambalajele alimentelor

Centrul de Prevenție și Control al Bolilor și Organizația Mondială a Sănătății sugerează că dacă nu dezinfectăm ambalajele alimentelor nu există riscul de infectare cu COVID-19.
  • Publicat:
  • Actualizat:
CDC și OMS: nu riști să te infectezi de COVID-19 dacă nu dezinfectezi ambalajele alimentelor
CDC și OMS: nu riști să te infectezi de COVID-19 dacă nu dezinfectezi ambalajele alimentelor

Centrul de Prevenție și Control al Bolilor și Organizația Mondială a Sănătății susțin că nu există dovezi care să sugereze că ne putem infecta de noul coronavirus dacă punem mâna pe anumite alimente sau chiar pe fructe și legume. De asemenea, experții susțin că nu poți lua COVID-19 de pe alimentele ambalate.

CDC avertizează să nu curățăm cu dezinfectați destinați suprafețelor din casă pachetele de plastic sau carton, deoarece mâncarea din interior se poate contamina. Pentru alimentele proaspetele, precum fructele și legumele, experții în sănătate spun că trebuie să folosim aceleași metode de precauție: să le spălăm înainte de consum.

Ne află de câteva luni bune în pandemia de COVID-19 și deja ne-am obișnuit cu noile reguli: să păstrăm o distanță de cel puțin doi metri, să nu atingem anumite suprafețe, să ne spălăm pe mâini și să ne dezinfectăm cu regularitate și să purtăm masca de protecție. Însă, există persoane care se gândesc că și mâncarea sau cel puțin ambalajele pot prezenta un risc de infectare cu COVID-19.

Urmând aceste reguli simple, experții în sănătate spun că magazinele rămân totuși un mediu sigur, la fel și cumpărăturile livrate direct acasă. CDC susține că riscurile de infectare cu COVID-19 dacă mănânci sau ții în mână anumite alimente sunt foarte mici. În plus, nu există un astfel de caz asociat virusului.

Riscăm să ne infectăm cu COVID-19 dacă punem mâna pe fructe, legume sau alte alimente?

CDC și OMS susțin că nu există dovezi care să sugereze că ne putem infecta cu COVID-19 dacă am pus mâna pe anumite alimente, chiar dacă este vorba de fructe și legume proaspete. Pentru că inițialele cazuri de COVID-19 au fost asociate cu fructele de mare proaspete din piețele din China, unele persoane au rămas sceptice în privința anumitor alimente. De exemplu, unele cercetări au sugerat că virusul poate trăi chiar și o săptămână pe somonul proaspăt.

Pe lângă măsurile personale de siguranță este important să ne asigurăm că și mâncarea este sigură de consum. Mai exact, este vorba de temperatura de preparare. Pentru fructele și legumele proaspete, experții în sănătate susțin că trebuie să folosim aceleași măsuri de precauție: să le spălăm înainte de a le mânca.

Să nu uităm că virusul COVID-19 se transmite de la o persoană la alta prin particule respiratorii, după ce o persoană strănută, tușește sau chiar vorbește. Dacă o altă persoană atinge o suprafață sau un obiect, inclusiv alimentele sau ambalajele lor, iar apoi își atinge gura, nasul sau ochii este posibil să se infecteze cu COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: