Cardul national de sanatate – disponibil din toamna

Din aceasta toamna, toti romanii care au peste 18 ani, vor primi prin posta cardul national de sanatate.
  • Publicat:
Cardul national de sanatate – disponibil din toamna
Cardul national de sanatate – disponibil din toamna

Din aceasta toamna, toti romanii care au peste 18 ani, vor primi prin posta cardul national de sanatate, un document ce stocheaza informatii despre grupa de sange si eventuale alergii.

Potrivit Stirileprotv.ro, acesta va contine, pe langa nume si prenume, un numar de identificare a posesorului, altul decat codul numeric personal. In plus, va avea un cip pe care vor fi trecute de catre medicul de familie si alte date medicale ale omului: grupa de sange, Rh-ul, eventuale alergii, date referitoate la posibile tratamente cu medicamente anticoagulante.

Dupa ce primim cardul, va trebui sa mergem cu el la doctorul de familie, care il va incarca cu datele noastre medicale. Cardul va putea fi utilizat apoi la spitale sau farmacii, pentru ca pe viitor sa ne putem accesa pe Internet toate informatiile despre propria sanatate.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân