Cancerul la sân, fatal pentru tinerele mămici

Un nou studiu arată că situaţia tinerelor femeie care se confruntă cu cancerul la sân poate fi fatală după ce au născut un copil.
  • Publicat:
Cancerul la sân, fatal pentru tinerele mămici
FOTO: 123rf.com

În urma unui nou studiu s-a descoperit că situaţia tinerelor femeie care se confruntă cu cancerul la sân poate fi fatală după ce au născut un copil. Schimbările care apar la nivelul sânului în urma aducerii pe lume a unui copil, pot reprezenta un declanşator al cancerului, celulelor canceroase fiindu-le mai uşor să se împrăştie în corp.

Virginia Borges, medicul oncolog care a condus studiul de la Universitatea din Colorado, a decoperit că ”dacă o femeie are cancer la sân înainte de 45 de ani, acesta este mult mai agresiv şi mult mai probabil să o ucidă dacă are copii”, informează Daily Mail.

La studiu au participat 701 femei din Statele Unite care au fost diagnosticate în perioada 1980-2014, înainte de vârsta de 45 de ani. Printre femeile diagnosticate în stadiul incipient, cele care au dat naştere unui copil mai devreme cu 10 ani înainte de a fi diagnosticate erau de cinci ori mai predispuse la răspindirea cancerului faţă de cele care nu erau mame.

Astfel, s-a descoperit că schimbările cauzate de celulele canceroase sunt mult mai agresive şi cresc capacitatea de a invada ţesutul sânului şi de a se răspândi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân