Beneficiile consumului de kiwi în constipație confirmate de un nou studiu

Un nou studiu confirmă proprietățile laxative ale fructului exotic kiwi, dacă îl consumi într-o dietă echilibrată.
  • Publicat:
Beneficiile consumului de kiwi în constipație confirmate de un nou studiu
Envato

Constipația cronică reprezintă o problemă de sănătate importantă pentru o parte semnificativă a populației adulte, cu implicații negative asupra calității generale a vieții, mai ales în absența unor soluții terapeutice definitive care să aibă efectele dorite.

Femeile sunt de două ori mai afectate de către această afecțiune comună, indiferent de țara în care locuiesc, iar în perioada sarcinii probabilitatea episoadelor de constipație crește.

Constipația se instalează atunci când o persoană elimină materiile fecale (scaunul) cu dificultate, rar sau cu dureri.

Astfel, rezultatele unui studiu realizat de curând, care confirmă proprietățile laxative ale fructului kiwi, sunt extrem de interesante și benefice.

Consumat regulat în cadrul unei diete echilibrate, kiwi-ul poate avea proprietăți purgative.

În cadrul studiului au fost testați 121 de adulți (dintre care 80% femei) care sufereau de constipație funcțională sau sindrom de intestin iritabil (IBS) cu constipație predominantă, recrutați din Noua Zeelandă, Italia și Japonia (în opoziție cu un grup de control ai cărui subiecți erau sănătoși).

Citește și: 5 rețete cu ghimbir pentru constipație. Efect laxativ garantat, fără reacții adverse!

Pe o perioadă de 4 săptămâni, participanților la cercetare li s-a inclus în dietă, intercalat, câte două fructe de kiwi (matur, fără coajă) sau 7,5 g de psyllium (supliment alimentar folosit de obicei pentru funcționarea aparatului digestiv și al tranzitului intestinal, considerat și atestat deja ca un tratament incipient în tratarea constipației funcțională, cât și pentru IBS cu constipație).

Kiwi și proprietățile sale laxative

La sfârșitul studiului, consumul de psyllium a fost asociat cu reducerea simptomelor, cu o creștere a peristaltismului (mișcările spontane ale stomacului) și cu numărul de evacuări, exclusiv la subiecții cu IBS, în timp ce consumul de kiwi a dus la o îmbunătățire semnificativă a confortului gastro-intestinal, de asemenea la subiecții cu constipație funcțională.

Cu același aport de fibre (6 g pe zi, atât prin administrarea de psyllium, cât și prin consumul de kiwi), fructul kiwi s-a dovedit superior, în general, în îmbunătățirea calității vieții la ambele grupuri de subiecți.

Autorii au atribuit efectul laxativ al kiwi-ului caracteristicilor particulare ale fibrei conținute de acest fruct, care, mai mult – așa cum s-a demonstrat deja prin intermediul altor cercetări –, are proprietăți diuretice și depurative (ajută la eliminarea toxinelor).

Fibrele şi enzimele din kiwi reduc disconfortul abdominal şi ajută la scăderea timpului în care alimentele trec prin sistemul digestiv.

Citește mai multe despre kiwi, aici: Motivul pentru care să consumi kiwi: beneficii pentru digestie, vedere şi tulburări de somn

Sursă: nutrition-foundation.it

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân