Bărbații care au acest tip de voce au mai multe șanse să-și înșele partenera, arată un studiu

  • Publicat:
  • Actualizat:
Bărbații care au acest tip de voce au mai multe șanse să-și înșele partenera, arată un studiu
2. Grăbitul Unele persoane de la a treia întâlnire încep să discute viitorul alături de persoana cu care au început o nouă relaţie, înmânează cheile de la apartament şi plănuiesc următoarele vacanţe împreună, notează Huffington Post. Senzaţia de retragere ar trebui urmată, spune Amy Van Doran, o peţitoare din New York. „Unde este graba? Aici nu este vorba de entuziasm, ci de nesiguranţa persoanei. Acţiunile rapide înainte de a cunoaşte persoana de lângă ridică semne de întrebare”,  afirmă ea.

Acest tip de voce este o caracteristică pe care multe femei o consideră atractivă, însă dacă partenerul tău are voce groasă, ar putea avea mai multe șanse să te înșele, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii chinezi de la Universitatea Southwest.

Oamenii de știință din Chongqing, China, spun că tipul de voce al unui bărbat ar putea prezice intențiile lui de a fi infidel.

În cadrul studiului, echipa a analizat 116 tineri studenți și 145 de studente care erau în relații începute relativ recent.

Participanții au fost înregistrați în timp ce spuneau aceleași fraze, permițând cercetătorilor să evalueze profunzimea vocii. Ei au fost, de asemenea, întrebați cât de probabil este să înșele atunci când se află într-o relație.

Bărbații cu voce groasă sunt mai dispuși să-și înșele partenera

Analiza rezultatelor a dezvăluit că bărbații cu voci mai groase sunt mai dispuși să-și înșele partenerele cu alte femei.

Cu toate acestea, tonul vocii unei femei nu a fost legat de probabilitatea de a fi infidelă.

Descoperirile noastre demonstrează că bărbații mai masculini sunt mai predispuși să fie infideli și se implică mai puțin în relațiile romantice, în comparație cu bărbații mai feminini. Cu toate acestea, efectul nu există la femei, a declarat Jing Zhang, cercetătorul care a condus studiul.

Posibile motive pentru care bărbații cu voce groasă sunt infideli

În timp ce motivele rămân neclare, oamenii de știință au câteva teorii.

Acest rezultat ar putea sugera că vocile masculine și dezvoltarea infidelității la bărbați au aceeași baza biologică, asta înseamnă că sunt influențate de nivelul de testosteron, potrivit cercetătorului.

Vocile masculine în rândul bărbaților sunt asociate în mod semnificativ cu sănătatea pe termen lung și dominația socială și sunt cu atingerea pozițiilor sociale mai înalte, iar toate acestea au fost valoroase pentru femei de-a lungul istoriei, au adăugat oamenii de știință.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”