Analize care depistează bolile cu transmitere sexuală

Analizele de sânge sunt necesare pentru diagnosticarea sifilisului, a hepatitei B, a herpesului şi a HIV.
  • Publicat:
Analize care depistează bolile cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală pot şi vor afecta ambii parteneri în cele mai multe cazuri şi pot afecta orice persoană care este activă sexual, indiferent de vârstă, numărul partenerilor sau orientarea sexuală.

Este suficient un singur act sexual. Vi se poate întâmpla şi dumneavoastră. Dacă vi se întâmplă, nu trebuie să vă simţiţi ruşinat. Este doar o simplă problemă neplăcută, legată de sex.

Imediat ce aţi remarcat vreunul dintre simptome, este obligatoriu să mergeţi la doctor. Va fi necesar să descrieţi în amănunt felul în care vă simţiţi şi simptomele observate. Este fundamental să puneţi doctorului toate întrebările posibile pe care le aveţi în legătură cu boala de care suferiţi. După aceasta, doctorul poate face investigaţii asupra simptomelor bolii, poate efectua analize ale sângelui şi poate preleva mostre de celule sau de ţesut, pentru a efectua teste în vederea depistării bolilor cu transmitere sexuală specifice.

Analizele de sânge sunt necesare pentru diagnosticarea sifilisului, a hepatitei B, a herpesului şi a HIV. Din punct de vedere clinic, simpla examinare vizuală este suficientă pentru diagnosticarea păduchilor sau a negilor genitali. Mostrele de celule sau mostrele de scurgeri vaginale sau ale penisului sunt necesare pentru depistarea gonoreei, a chlamidiei, a bolii pelviene inflamatorii sau a vaginitei.

Ceea ce nu cunoaşteţi vă poate fi dăunător. Aşadar, fiţi sinceri în ceea ce priveşte chlamidia şi fiţi atent la semnalele pe care le dă hepatita. Dacă aveţi vreun simptom, mergeţi la doctor şi faceţi-vă analizele.

Nu uitaţi: majoritatea bolilor cu transmitere sexuală pot fi tratate rapid şi cu rezultate satisfăcătoare dacă sunt diagnosticate din timp!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: