A murit actorul Ion Caramitru. O infecție este suspectată că ar fi cauzat decesul

  • Publicat:

Ion Caramitru (79 de ani) a decedat, duminică, la Spitalul „Elias” din Capitală, potrivit Mediafax. Medicii îi prescriseseră actorului în urmă cu ceva timp un tratament cu antibiotice pentru o infecție stafilococică, descoperită la începutul lunii august.

Surse medicale au declarat, pentru Gândul, că s-au încercat toate tratamentele posibile, dar, din păcate, marele actor a intrat în insuficiență multiplă de organe secundară infecției cu stafilococ.

Tot astăzi a plecat dintre noi legenda canotajului românesc, Ivan Patzaichin, care s-a stins din viață din cauza unei boli incurabile.

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Însă, din cauza problemelor de sănătate, el a lipsit de la acest eveniment.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook:

Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat.

Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!

Artistul Ștefan Bănică Jr. a transmis și el un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de socializare:

O duminică neagră! Azi ne-au părăsit două personalități uriașe ale sportului și teatrului românesc! Ivan Patzaichin și Ion Caramitru! E prea mult… I-am cunoscut, i-am admirat, am învățat de la ei. Dumnezeu să-i odihnească!

Sursa foto: Facebook Ștefan Bănică Jr.

Și artistul Cezar Ouatu a postat un mesaj de adio pentru marele actor Ion Caramitru:

Mulțumesc, Maestre Ion Caramitru! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Cum din păcate am spus deja inclusiv la marele nostru român și sportiv Ivan Patzaichin, România devine aproape orfană de adevăratele valori într-o societate haotică dereglată total din punct de vedere cultural iar pe o scară a valorilor pe plan național, suntem total dați peste cap de ceva ani buni fără vreo speranță într-o evoluție imediată!

Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor. El a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România, în 22 decembrie 1989.

Ion Caramitru a fost unul dintre cele mai mari nume ale teatrului și filmului românesc și a lăsat în urma sa multă durere și milioane de români întristați pentru trecerea sa în neființă.

Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lungmetraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei (1964).

Printre cele mai cunoscute roluri sunt Vive în Diminețile unui băiat cuminte (1966), Gheorghidiu în Între oglinzi paralele (1978), Ștefan Luchian în Luchian (1981) și Socrate în seria Liceenii (1985-1987).

Pentru rolul din Luchian, regizat de Nicolae Mărgineanu, i-a fost decernat Premiul Special al Juriului în cadrul Festivalului Național al Filmului din 1984.

În mai 2005, el a câștigat concursul pentru funcția de director al Teatrului Național București, înlocuindu-l pe Dinu Săraru. Ca semn al aprecierii pentru întreaga sa activitate, în 2012 a primit o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame, din Piața Timpului din Bucuresti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân