90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 suferă de aceste afecţiuni

Un nou raport publicat de Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor arată că pacienţii cu COVID-19 suferă de următoarele boli.
  • Publicat:
90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 suferă de aceste afecţiuni
FOTO: pexels.com / 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 suferă de aceste afecţiuni

De câteva săptămâni bune suntem loviţi de numeroase informaţii cu privire la pandemia cu COVID-19. În timp ce numărul cazurilor este în continuă creştere, iar cercetătorii acumulează mai multe date din capitolul coronavirus, există câteva afecţiuni pe care oamenii trebuie să le ia în serios, acestea fiind asociate virusului SARS-CoV-2. Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor a reuşit să observe îndeaproape care sunt persoanele cel mai afectate de COVID-19, iar în urma descoperirilor s-a pus şi mai mult accentul pe importanţa măsurilor de prevenţie.

Într-un nou studiu publicat pentru Raportul Săptămânal de Morbiditate şi Mortalitate al CDC, cercetătorii au descoperit că majoritatea persoanelor spitalizate de COVID-19 se confruntau deja cu afecţiuni pre-existente. 90% dintre pacienţi aveau una sau mai multe afecţiuni, dintre cele mai comune pe care CDC le reaminteşte sunt hipertensiunea arterială (49.7%), obezitatea (48.3%), boli cronice de plămâni (34.6%), diabet (28.3%) şi boli cardiovasculare (27.8%).

Datele colectate pentru studiu au fost oferite de COVID-NET, o reţea creată special pentru cazurile confirmate de COVID-19 în urma spitalizării în Statele Unite. Studiul realizat de Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor a folosit datele demografice de la 1.482 de pacienţi cu COVID-19 din perioada 1-30 martie, din 14 state diferite: California, Colorado, Connecticut, Georgia, Iowa, Maryland, Michigan, Minnesota, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Tennessee şi Utah. Un rol important în rândul pacienţilor spitalizaţi l-a reprezentat şi vârsta, iar astfel s-a descoperit că 74.5% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 aveau peste 50 de ani, cei mai afectaţi fiind pacienţii de 65 de ani. Cei mai afectaţi erau bărbaţii, în proporţie de 54.4%, în special afro-americanii care reprezentau 33% dintre spitalizări.

Într-un alt raport săptămânal, publicat de CDC pe 3 aprilie se arată că între cei 457 de pacienţi aflaţi la terapie intensivă şi cei 1.037 care nu se aflau la terapie intensivă, 78%, respectiv 71% dintre ei se confruntau cu una sau mai multe afecţiuni menţionate anterior. Un alt studiu din China, publicat în New England Journal of Medicine, arată că 1.099 dintre pacienţii spitalizaţi sufereau de boli severe (38.7%) faţă de 21% care nu se confruntau cu astfel de probleme de sănătate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030