Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Gusă microchistica cu tiroida în observaţie!

Buna ziua,
Numele meu este Andreas. De câtva timp mama mea are niste probleme la nivelul gatului. După câteva analize, rezultatul a arătat că are: Guşa Microchistica cu Tiroida în Observaţie! Aşa ca va rog să îmi răspundeti la intrebare, deoarece sunt foarte îngrijorat: Din cauza acestei boli poate persoana diagnosticată să moară? Ţin să menţionez că a început să ia pastile mai precis un tratament, si vreau sa îmi spuneţi cum s-ar vindeca aceasta boală! Mulţumesc Anticipat !

Întrebare pusă de: B. A.

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Endocrinologie
Clinica: Gynera Fertility Center

Buna ziua

Diagnosticul primit de mama Dvs. (Guşă microchistica) înseamnă ca la nivelul tiroidei sunt prezente mici zone cu lichid, ca nişte „baloane cu apa „, cu dimensiuni sub 1 cm.
Microchisturile se pot resorbi, îşi pot păstra dimensiunile sau foarte rar se pot mari in dimensiuni.

Posibil ca tratamentul pentru tiroida primit de mama Dvs. sa fie pentru faptul ca tiroida ei funcţionează mai încet („tiroida leneşa”) – posibil ca cel de al doilea diagnostic primit de mama Dvs.sa fie cel de TIROIDITA in observaţie (diagnosticul complet fiind de Tiroidita cronica autoimună), adică exista la nivelul tiroidei o inflamatie ce înlocuieşte treptat tiroida normala, rezultând un deficit de hormoni tiroidieni („tiroida leneşa”), fiind necesar tratamentul cu hormoni tiroidieni.

Atât guşă microchistica cat si Tiroidita cronica autoimună sunt afecţiuni frecvent întâlnite la populaţia feminină din ţara noastră, putând afecta chiar si 8 din 10 femei si aceste afecţiuni in principiu nu pun viaţa in pericol.

In cazul tiroiditei cronice autoimune nu se poate vorbi de vindecare, odata început procesul de înlocuire a tiroidei normale de inflamatie, acest proces nu poate fi stopat, poate fi doar amânat. In cazul mamei Dvs. sunt necesare  monitorizari in dinamica ale funcţiei tiroidiene si de asemenea monitorizări ecografice la interval de 6-12 luni.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Muntean Raluca
Este nevoie sa consult un endocrinolog?
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu interpretarea rezultatelor: FT4 (Chemiluminiscenta) - 0.92 (interval 0.70-1.48 ng/dL) TSH (Chemiluminiscenta) - 1.3753 (interval
Probleme dupa extirparea tiroidei
Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati si sa imi spuneti cum as putea sa trec cu bine peste problemele care s-au abatut asupra mea si anume: sunt operata de pe 6 octombrie 2016 (TIROIDECTOMIE ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...