Sexul are 4 stadii. Al catelea e orgasmul?

Orgasmul, stim cu totii, nu vine in urma apasarii pe un buton. E nevoie de o anumita comunicare intre corpurile celor doi parteneri pentru a ajunge la placerea maxima. Dar stiai ca exista anumite stadii pentru a ajunge la orgasm si ca ar fi bine sa nu omitem nici unul dintre ele?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul are 4 stadii. Al catelea e orgasmul?
Sexul are 4 stadii. Al catelea e orgasmul?

Orgasmul, stim cu totii, nu vine in urma apasarii pe un buton. E nevoie de o anumita comunicare intre corpurile celor doi parteneri pentru a ajunge la placerea maxima. Dar stiai ca exista anumite stadii pentru a ajunge la orgasm si ca ar fi bine sa nu omitem nici unul dintre ele?

Stadiul 1: provocarea
Acest stadiu presupune o introducere in comunicarea dintre cele doua persoane, in care barbatul saruta si mangaie toate zonele erogene ale femeii. Dar nu trebuie sa uitam nici de placerea destul de mare a barbatilor cand sunt atinsi in zona organelor lor genitale. In acest stadiu fluxul sanguin este foarte crescut in regiunea organelor intime.

Labiile mici si clitorisul se umfla, vaginul se dilata. Roseata poate aparea pe anumite partie ale corpului, in special pe piept. Apar astfel primele semne ale placerii.

Stadiul 2: excitarea
Aceasta este stadiul pre-orgasmic si nu trebuie neglijat. Cei mai multi barbati incep penetrarea de indata ce observa ca vulva este umeda. Cu toate acestea, ambii parteneri ar trebui sa continue stimularea reciproca.

Desi de multe ori neglijat, acest stadiu este important din doua motive:

1. in cazul in care penisul patrunde vaginul prea devreme, femeia nu va simti placerea maxima si nu va putea ajunge la un orgasm puternic;

2. aceasta etapa ofera cea mai mare placere unui partener cu experienta. Ca si in cazul femeilor, orgasmul barbatilor este de fapt foarte scurt si nu se poate face nimic pentru a-l prelungi.

Cu toate acestea, in stadiul pre-orgasmic un cuplu poate prelungi placerea intensa atingandu-se tandru si, amanand momentul in care orgasmul devine inevitabil.

Stadiul 3: Orgasmul
Orgasmul se realizeaza in doua moduri:
– partenerii continua sa se stimuleze reciproc, incluzand si sexul oral, ajungand astfel la orgasm (in special cel clitoridian in cazul femeilor);
– barbatul isi introduce penisul in vagin, iar frecarea acestuia provoaca orgasmul vaginal, la unele femei. In acest moment clitorisul nu este stimulat suficient de bine, iar femeile care nu au avut niciodata un orgasm prin penetrare s-ar putea simti frustrate.

Multe femei prefera barbatii care continua stimularea clitoridiana sau, daca acestia nu o fac, o fac ele insele.

Orgasmul se caracterizeaza prin contractii musculare involuntare ale vaginului, vulvei si anusului. Unele femei pot intensifica orgasmul prin contractii musculare voluntare. In acelasi timp, acestea ofera o placere deosebita si partenerului.

Placerea poate fi resimtita atat de intens in timpul orgasmului incat anumite femei nu se bucura de el pe deplin sau chiar il evita din teama de a nu-si pierde toata vlaga si chiar de a lesina.

Stadiul 4: rezolutia
In urma orgasmului si a contractiilor anale si vaginale, clitorisul revine la starea normala, in timp ce alte parti ale zonei genitale au nevoie de mai mult timp. La barbati, desi penisul intra repede in starea de refractie, va fi sensibil o buna perioada de timp.

Orgasmul joaca un rol important in viata unui cuplu si, prin urmare, este necesar ca functiile corpului responsabile de acesta sa fie incurajate cat mai des posibil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”