Limbajul trupului când ne îndrăgostim – cum de dăm de gol!

Noi toate cunoaştem câte un om care, atunci când intră într-o încăpere aglomerată, reuşeşte în doar câteva minute să detecteze cine e singur şi să lege imediat o discuţie cu cineva.
  • Publicat:
Limbajul trupului când ne îndrăgostim - cum de dăm de gol!

Noi toate cunoaştem câte un om care, atunci când intră într-o încăpere aglomerată, reuşeşte în doar câteva minute să detecteze cine e singur şi să lege imediat o discuţie cu cineva.

Persoanele de felul acesta sunt rareori respinse de sexul opus, nu se fac niciodată de râs şi nici nu-i stingheresc pe ceilalţi cu replici răsuflate, găsesc foarte uşor pe cineva cu care să se întâlnească şi nu ajung niciodată în situaţia în care să aştepte, suspinând, un telefon.

Pur şi simplu, par să aibă darul de a înţelege bine sexul opus şi, cel mai important, se pricep de minune să îşi creeze relaţii trainice. Care e, aşadar, secretul lor? Şi ce-ai zice dacă ai reuşi să faci şi tu la fel?

Limbajul trupului în dragoste, scris de Allan&Barbara Pease îţi va oferi răspunsuri la unele dintre cele mai dificile întrebări pe care ţi le-ai pus în legătură cu sexul opus şi îţi va schimba pentru totdeauna comportamentul propriu. E ca şi cum până în acest moment te-ai fi aflat într-o încăpere întunecată şi, în ciuda faptului că ai pipăit obiectele din jur sau uşa, nu ai văzut cum arată de fapt.

Citind această carte, te vei simţi exact ca şi când ai aprinde lumina şi ai vedea, în sfârşit, lucrurile care, până mai înainte, zăceau ascunse în colţuri întunecate. De acum vei şti limpede unde se află fiecare şi ce să faci cu ele, astfel încât să ai de câştigat, atât tu, cât şi viaţa ta sentimentală.

Corpul tău ştie cel mai bine regulile cuplării

Imediat ce facem cunoştinţă cu cineva, ne formăm şi primele păreri referitor la cât de prietenos e, dacă e o persoană dominantă şi dacă are potenţial ca partener sexual. De fapt, aproape 90% dintre părerile noastre referitor la cât de disponibil sau de potrivit este cineva pentru noi se formează în primele patru minute de după momentul când l-am cunoscut. Iar ochii lui nu sunt nici pe departe primul lucru la care ne uităm.

O dovedeşte ştiinţa

Dr. Albert Schelflen, expert în interpretarea limbajului trupului, a observat că, atunci când suntem în compania unei persoane de sex opus, trecem prin schimbări psihologice subconştiente. Ne încordăm muşchii, în eventualitatea unui contact sexual, ne ascundem burta, iar corpul nostru adoptă o poziţie fermă, tinerească. Bărbaţii îşi scot în evidenţă mandibula şi îşi umflă pieptul, afişând o poziţie dominantă. Femeile interesate de sexul opus îşi pun în relief sânii, înclină capul într-o parte, îşi trec mâna prin păr sau îşi expun încheieturile mâinilor, astfel încât să pară supuse.

Cascadorii nereuşite în abordarea femeilor…

Majoritatea bărbaţilor nu ştiu să interpreteze mesajele subtile pe care le transmit femeile cu ajutorul trupului şi, mai mult, cercetările arată că aceştia au tendinţa să confunde comportamentul amical şi zâmbetele cu interesul sexual. Asta se întâmplă, în principal, din cauză că lumea bărbaţilor este mai încărcată sexual decât cea a femeilor; bărbaţii au de 10 până la 20 de ori mai mult testosteron decât femeile, ceea ce îi face să fie supuşi la o cu totul altă presiune sexuală decât ele.

… şi de ce unele femei nu sunt curtate

Când cunosc un posibil partener, femeile execută o serie de gesturi subtile, dar de multe ori amăgitoare, pentru a-i testa acestuia potenţialul. Încă din primele minute de când s-au cunoscut, bărbaţii sunt bombardaţi cu un arsenal de tehnici de tatonare. Trimiţând semnale ambigue şi sporadice, femeile încearcă să-i manipuleze, asfel încât ei să-şi arate intenţiile. Acesta e unul dintre motivele pentru care multe femei nu reuşesc să-i atragă pe bărbaţi: fiind lăsaţi în ceaţă, ei nu le mai curtează, chiar dacă se simt atraşi, de teamă să nu fie respinşi.

Chiar dacă nu-ţi dai seama, corpul tău lucrează în mod subconştient, pentru a te recomanda ca un posibil partener sexual. El cunoaşte foarte bine regulile cuplării, aşa că, dacă vrei să te faci remarcată, lasă-ţi corpul să vorbească!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”