Ghidul femeii lipsite de pasiunea pentru sex

Traim intr-o era a vitezei in care totul se face cat mai rapid: mancam repede, dormim cat mai putin, avem un volum de munca mare, intr-un ritm foarte alert. In aceste conditii, cat timp alocam vietii personale si mai ales nevoilor firesti, cum sunt cele s
  • Publicat:
Ghidul femeii lipsite de pasiunea pentru sex
Ghidul femeii lipsite de pasiunea pentru sex

In cazul barbatiilor problema este simpla si se rezolva de cele mai multe ori cu o pastila. Viagra. O data cu aceasta vine si dispozitia pentru sex si de aici totul decurge foarte bine.Femeile insa au un drum mai lung de parcurs si nu sunt putine obstacolele intalnite. O femeie are nevoie de un psihic relaxat, de lipsa constrangerilor de orice natura de mediu adecvat si de nevoia de a se simti iubite .

Medicii spun ca apetitul sexual al unei femei apare la pubertate si sufera modificari dupa varsta de 45 de ani, cand incepe instalarea menopauzei. In adolescenta, persoanele de sex feminin au mai multe solutii la indemana pentru a-si rezolva problemele sexuale. Administrarea unor pastile anticonceptionale, recomandate de medic dupa analize specifice, previne sarcinile nedorite , avand avantajul de a regla si a inlatura dezechilibrul hormonal si durerile menstruale din aceea perioada de formare si crestere. O alta solutie pentru tinerele femei ar fi folosirea unor substante cum ar fi lubrifiantii pentru  a le ajuta sa depaseasca anumite probleme din timpul contactului sexual.

O data cu cu trecerea timpului insa, tot mai multe femei sunt tot mai constiente de faptul ca ovulatia are rolul ei in organism si nu este o coincidenta ca inainte si in ultimele zile ale acesteia, este posibila conceperea unui copil. Cand ovulatia inceteaza, dorinta sexuala a femeii se schimba din cauza faptului ca in organism se secreta tot mai putini hormoni estrogeni.
Din cauza stopararii acestui proces, femeile devin vulnerabile in fata microbilor, a cancerului si a bolilor de natura psihica. In aceasta perioada femeile prezinta simptome ca bufeuri sau transpiratii nocturne.

Dar exista si solutii in acest sens deoarce medicina evolueaza in fiecare zi, in folosul nostru. In urma mai multor cercetari in domeniu, specialistii recomanda astazi doua terapii pentru combaterea simptomelor care apar pe perioada menopauzei.  Una dintre ele este tratamentul hormonal combinat (estrogen cu progesteron). Acest tratament nu este insa lipsit de efecte negative pe termen lung iar femeile care au urmat tratamentul hormonal combinat au fost expuse unui risc crescut de accident vascular cerebral, boli de inima si cancer de san. In schimb, femeile care au apelat la a doua varianta de tratament pe baza de estrogen au avut o evolutie mai buna, deoarece acesta a redus la minim sansele de aparitie  a unor afectiuni ale inimii sau ale creierului.

Mihaela Gramada

Articol exclusiv online.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Totul despre sex
Totul despre sex
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân