Infidelitatea în cuplu, deal-breaker?

Infidelitatea reprezintă un subiect intens dezbătut şi în legătură cu care există numeroase controverse. Ce înseamnă, de fapt, a-ţi trăda partenerul?
  • Publicat:
Infidelitatea în cuplu, deal-breaker?

Indiferent din ce perspectivă priviţi lucrurile, infidelitatea, fie cea fizică, fie cea emoţională, constituie una dintre cele mai grave probleme cu care se poate confrunta un cuplu, iar totul depinde de strategia pe care o adoptaţi pentru a depăşi această grijă.

Infidelitatea reprezintă un subiect intens dezbătut şi în legătură cu care există numeroase controverse. Ce înseamnă, de fapt, a-ţi trăda partenerul? Este, oare, simplul gând la a săvârşi această faptă, la fel de grav ca şi fapta în sine? A săruta pe altcineva înseamnă, oare, infidelitate? A nu-i spune unui străin că ai deja o relaţie înseamnă a înşela?  {i care este metoda optimă de a rezolva problema infidelităţii?

De câte ori este permisă săvârşirea acestei greşeli? Mai poate reveni o relaţie pe drumul cel bun după ce unul dintre parteneri a căzut ”pradă” infidelităţii? Oare îşi poate schimba lupul năravul? Conform Lindei Papadopoulos, autoarea cărţii ”Ce zic bărbaţii, ce înţeleg femeile?”,

infidelitatea reprezintă unul dintre principalele motive de izbucnire a conflictelor în cadrul relaţiilor de cuplu, cauzând multă suferinţă celor implicaţi. Iar printre cauzele determinante ale acestui gest se numără gelozia, dispreţul, lipsa apropierii dintre parteneri, dorinţa de a deţine mai multă putere faţă de celălalt, lipsa sentimentelor şi dorinţele neîmplinite. De asemenea, fiecare dintre reprezentanţii celor două sexe are perspective diferite faţă de ce înseamnă infidelitatea şi cum se poate rezolva această criză a unei relaţii.

De ce suntem infideli?

Există două adevăruri în ceea ce priveşte relaţiile extraconjugale. În primul rând, indiferent de ce afirmă persoana care a înşelat, aceste lucruri nu ”se întâmplă, pur şi simplu”, ci au întotdeauna un motiv. În al doilea rând, actele de infidelitate nu sunt comise de persoanele care se simt fericite în relaţia pe care o au. Când ambii parteneri se simt împliniţi şi fericiţi, este foarte puţin probabil ca unul dintre aceştia să înşele încrederea celuilalt. În general, actele de infidelitate fie consolidează, fie distrug o relaţie.

A înţelege motivele unei aventuri reprezintă o ocazie de a indentifica adevărata problemă cu care se confruntă o relaţie. Având în vedere că aceste greşeli dovedesc că există o problemă în relaţia respectivă, este necesar ca cel trădat să înţeleagă de ce s-a întâmplat totul. Actele de infidelitate nu constituie doar greşeli, ci transmit anumite mesaje care îţi pot schimba modul de a privi relaţia şi modul de a-ţi trata partenerul de acum înainte, asta dacă eşti dispusă să ierţi şi să treci peste această greşeală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”