Cum ne schimbă viaţa fanteziile erotice? Cine visează mai mult, bărbaţii sau femeile?

Fanteziile sunt plasmuirile tuturor lucrurilor la care subiectul visează. De cele mai multe ori, visele nu sunt atinse. Acest lucru se întâmplă în viaţa reală, departe de lumina scenei, unde evolueză fanteziile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum ne schimbă viaţa fanteziile erotice? Cine visează mai mult, bărbaţii sau femeile?

Fanteziile sunt plasmuirile tuturor lucrurilor la care subiectul visează. De cele mai multe ori, visele nu sunt atinse. Acest lucru se întâmplă în viaţa reală, departe de lumina scenei, unde evolueză fanteziile.

În viaţa reală, la job sau în cuplu, visele nu se implinesc. Ce îi rămâne de făcut subiectului ce îşi doreşte de prea mult timp lucruri fără o bază reală? Transformarea viselor în fantezii.

Astăzi ne oprim asupra fanteziilor erotice, imagini mentale cu conţinut erotic ridicat sau primordial, ce potenţează subiectul în direcţia excitaţiei. ”Fanteziile pot fi: sălbatice, incestuoase, heterosexuale, homosexuale. În cele mai multe cazuri, fanteziile nu sunt puse niciodată în practică, dar există şi cazuri în care persoane dezechilibrate emoţional fac victime, iar asta în baza fanteziilor sexuale’’, precizează psihologul Radu Leca pentru CSID.

Cât sunt de benefice fanteziile?

În cuplu, fanteziile îşi fac loc treptat, mai ales după 10-15 ani de căsătorie. Odată cu intrarea femeii la menopauză, din dorinţa de a-şi ţine cât mai aproape partenerul, aceasta acceptă anumite jocuri şi roluri sexuale. ”Atât rolurile, cât şi jocurile erotice, sunt privite cu interes de bărbat şi fac bine cuplului. Prin acele jocuri, echilibrul şi binele din cuplu există în mod real. Bărbatul nu mai are tendinţa de a înşela, chiar dacă, în momentele de glumă, acesta spune că: >”, susţine specialistul.

Au şi dezavantaje?

”Singurul dezavantaj la care mă gândesc acum ar putea exista în cazul în care femeia a fost educată religios, iar aici avem o anumită nuanţă de acceptare. Emoţional, femeia educată religios sau spartan nu o să-şi dorească jocuri erotice şi nici nu o să le înţeleagă. Cuplul se sudează. Nu există dezavantaje”, mai spune psihologul Radu Leca.

Au mai multe fantezii bărbaţii decât femeile?

În general, bărbaţii au mai mult curaj să pună în practică fanteziile şi să le ceară. ”Sunt convins că, dacă imaginea de sine şi încrederea ar fi la fel de ridicate şi la femei, acestea ar putea comunica liber fanteziile la care visează. De asemenea, sunt convins că am fi uimiţi de conţinut”, adaugă specialistul.

Pot duce la destrămarea cuplului?

”Oficial, nu. Dacă bărbatul îşi doreşte de exemplu Ménage à trois ( Sex în trei) sau să facă dragoste cu soacra de faţă sau sex în public, sunt şanse de divorţ. Care sunt cele mai periculoase? La capitolul fantezii erotice periculoase intră pe primul loc, fără alţi competitori, fanteziile cu conţinut BDSM. Subiecţii îşi pot provoca răni sau se pot sufoca. O pungă uitată pe cap cu o zecime de secundă în plus faţă de cât poate suporta partenerul erotic poate duce la moarte’’, susţine psihologul Radu Leca.

Cum afectează sexualitatea extremă şi tendinţa agresivă viaţa de cuplu?

”Dacă sexualitatea este extremă, tendinţa de agresivitate în cuplu este inexistentă. Cuplul îşi dă toată energia în direcţia sexuală şi nu mai are puterea să se manifeste violent. Tendinţa agresivă în cuplu apare doar când membrii sunt nesatisfăcuţi sexual şi au timp şi energie să se certe’’, mai spune psihologul Radu Leca.

Cum pot fi depăşite problemele?

Doar cu ajutorul psihologului un cuplu aflat în prag de destrămare poate evolua corect. Fanteziile sexuale nu devin o problemă dacă membrii cuplului nu sunt răniţi. Problemele apar doar atunci când partenerii îşi pun viaţa în pericol. Exemple: sex pe terasa blocului, sex pe marginea balconului, sex in public, sex în parcari. E indicat să fie împărtăşite? ”În cazul în care fanteziile nu sunt împărtăşite, atingem secţiunea raporturilor sexuale neconsimţite, ce intră sub incidenţa legii’’, precizează psiholigul Radu Leca.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”