Când ştii că un bărbat este pregătit pentru o relaţie serioasă

Bărbaţii sunt greu de citit, dar există câteva semne care ne arată că sunt pregătiţi pentru angajamentele seriose.
  • Publicat:
Când ştii că un bărbat este pregătit pentru o relaţie serioasă
FOTO: profimediaimages.ro / Când ştii că un bărbat este pregătit pentru o relaţie serioasă

Ştim că bărbaţii se maturizează foarte greu şi târziu şi mai ştim că au nevoie de foarte mult timp pentru a-şi da seama ce-şi doresc de la viaţă, dar mai ales când sunt pregătiţi să-şi întemeieze o familie. În general, după vârsta de 30 de ani încep să apară aceste gânduri ceva mai stabile, asta după ce simt că sunt împliniţi în totalitate şi împăcaţi cu toate schimbările apărute şi procesul prin care au trecut şi care i-au făcut să realizeze că este timpul să renunţe la viaţa de burlac şi să găsească pe cineva alături de care să construiască un viitor, o familie.

Nu există o reţetă generală, asta este sigur, iar toate aceste aspecte se nasc în diferite perioade din viaţa unui adult. Dar ce îi determină să ajungă acolo?

Nu se mai află în căutarea unei persoane care să-l completeze. Ajungi într-un punct în care simţi că eşti complet din toate punctele de vedere şi realizezi că nu ai nevoie de o relaţie pentru a fi împlinit, nu-ţi mai cauţi aşa zisa ”jumătate”, ci pur şi simplu începi să priveşti acest angajament cu alţi ochi. Pe scurt, nu ai nevoie de cineva care să te completeze, ci ai nevoie de cineva care să te accepte complet.

Este plictisit să mai iasă ”la agăţat”. Dacă la 20 de ani simţi nevoia să te aventurezi şi să petreci timpul cu cât mai multe fete, odată cu înaintarea în vârstă, acest ”hobby” va deveni obositor, pentru că vei ajunge să cauţi acea chimie, conexiune, subtanţă cu o anumită persoană. Vei căuta să simţi ceva real.

Va fi dispus să prioritizeze nevoile şi interesele persoanei pe care o are alături. Compromisul şi sacrificiul definesc relaţiile, ceea ce înseamnă că poţi începe să urmăreşti filmele favorite ale partenerei, să vă mutaţi împreună într-un alt oraş, toate acestea de dragul persoanei iubite. Într-o relaţie fericită şi sănătoasă, fericirea partenerului este la fel de importantă ca propria fericire.

Începe să privească spre viitor. Atunci când un bărbat ştie exact ce-şi doreşte de la viitor, va fi mult mai uşor să-şi dea seama şi ce fel de persoană are nevoie să-i fie alături. Deja când începe să aibă o bază solidă pentru el, va fi mult mai uşor să-şi dea seama că ceva lipseşte, iar prezenţa feminină va fi necesară într-un anumit moment al vieţii.

Este fericit cu el, ca individ. Dacă nu eşti fericit atunci când nu eşti într-o relaţie, nu vei putea fi nici dacă ai avea pe cineva alături. Adevărata fericire vine din interior. ”Singurătatea” este un simplu cuvânt care descrie cât de puternică poate fi o persoană atunci când îşi trăieşte viaţa aşa cum îşi doreşte, până va fi dispus să facă acest lucru în doi. Dacă eşti în căutarea unei relaţii doar pentru a masca singurătatea, vei ajunge să ai o relaţie cu prima persoană care arată interes faţă de tine. Demnitatea şi respectul de sine ne ajută să ne apropiem de cei care merită cu adevărat.

Poate accepta o femeie aşa cum este ea. Nu poţi avea o relaţie cu o persoană pe care tot ce vrei să faci este să o modelezi, să vrei în permanenţă să se schimbe, dar mai ales să nu o accepţi aşa cum este ea. Într-o relaţie sănătoasă, ambii parteneri trebuie să se motiveze să devină cea mai bună versiune a lor, nicidecum să schimbe ceva. Fericirea vine din capacitatea de a fi sincer, iar sinceritatea vine atunci când îţi deschizi sufletul în faţa unei persoane fără teama de a fi judecat.

Înţelege importanţa comunicării. Comunicarea este cel mai important aspect în orice relaţie, pentru că astfel ambii parteneri simt că sunt ascultaţi şi înţeleşi, dar mai ales învaţă la rândul lor să-i asculte pe cei din jur. Nimeni nu îţi poate citi gândurile şi nici nu ar trebui să te aştepţi că vreodată cineva va reuşi să facă asta. Aşadar, învaţă să vorbeşti deschis şi sincer mai ales atunci când simţi că eşti pregătit pentru un angajament serios.

Întâlneşte femeia potrivită. Nimeni nu poate schimba un bărbat, dar întotdeauna cineva poate deveni motivul pentru care acesta se schimbă. Atunci când femeia potrivită îşi face apariţia în viaţa unui bărbat, au loc numeroase schimbări. De exemplu, îi poate deschide ochii în privinţa tuturor lipsurilor pe care le-a avut în relaţiile anterioare sau în privinţa calităţilor pe care nu ar fi crezut vreodată că o persoană le poate avea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân