6 trucuri pentru o relaţie fericită

Află ce trebuie să faci pentru a avea o relaţie longevivă şi fericită, fără să te încurce lucrurile care o erodează şi îi iau din mister şi unicitate.
  • Publicat:
6 trucuri pentru o relaţie fericită

Lumea se schimbă în permanenţă şi relaţiile şi sentimentele de asemenea. Făt Frumos nu mai vine de o mie de ani pe un cal alb pentru a te salva de balaurul nemilos. Chiar şi modelele de viaţă ale părinţilor noştri s-au învechit şi nu le mai putem folosi, pentru că nu se mai potrivesc în peisaj. În epoca internetului nu mai poţi aştepta de la el o scrisorică de dragoste parfumată, ci cel mult o felicitare electronică de pe un site de profil. Şi totuşi, care sunt secretele pentru a avea o relaţie fericită? Citeşte şi ia aminte!

Dispuneţi de conturi independente

Şi asta nu pentru că nu ai avea încredere în partenerul tău, dar este bine să ai libertate financiară, pentru orice eventualitate. Poate că lucrurile nu vor merge tocmai bine sau poate doar vrei să-ţi satisfaci toate capriciile fără să depinzi de el. Trebuie să aveţi grijă să existe şi un cont comun din care să plătiţi chiria, ratele, concediile, cadourile şi alte mărunţişuri, mai ales dacă locuiţi împreună. Dar ce te faci dacă vrei să-i cumperi de ziua lui echipamentul acela de rafting la care râvneşte de mult? Îi ceri bani pentru asta? Sau dai fuga la părinţi să te salveze cum faci de fiecare dată? Cel mai simplu este să pui de-o parte, la fiecare salariu, o sumă pe care ulterior să o poţi folosi când ai nevoie. Astfel, nu-i vei strica nici lui surpriza şi  faptul că eşti independentă financiar te va face mult mai sigură pe tine şi mai relaxată. 

Păstrează-ţi prietenii


Dacă acum petreci din ce în ce mai mult timp cu iubitul tău şi ieşi seara din ce în ce mai des cu prietenii lui, nu-i neglija pe cei care ţi-au fost alături înainte să îl cunoşti. Aminteşte-ţi cum stătea Dana ore întregi cu tine şi îi plângeai pe umăr când lucrurile mergeau prost în viaţa ta. Sau, nu uita cum venea Andrei să te ia de la aeroport când toţi cunoscuţii tăi erau ocupaţi. Prietenii sunt preţioşi în viaţa ta pentru că sunt acolo pentru tine, când ai nevoie. Dacă eşti foarte îndrăgostită, s-ar putea să nu mai ţii cont de amănunte din astea precum prieteni, rude, obligaţii. Dar toate studiile au dovedit faptul că prietenii şi prietenele sunt cel mai bun medicament şi remediu atunci când eşti deprimată. Sau când simţi că relaţia ta perfectă începe să te sufoce. Şi încă ceva. Nu-ţi folosi prietenii pe care îi ai pentru a-l face gelos pe iubitul tău. Până la urmă, toate acestea se vor întoarce împotriva ta.

Nu-ţi schimba înfăţişarea doar pentru că aşa vrea el

Îţi aminteşti cum era Katie Holmes înainte de a se mărita cu Tom Cruise? Nu avea nici o legătură cu cea de acum, nu-i aşa? Şi-a schimbat felul în care se îmbracă, coafura şi chiar şi modul de viaţă. Nu-l lăsa pe iubitul tău să decidă cum trebuie să te îmbraci, să te machiezi sau să te porţi. Stilul tău face parte din personalitatea ta, aşa că, nu-i permite să te schimbe. Dacă prietenul tău are o fantezie cu blonde şi tu eşti brunetă, e problema lui. Nu ai să-ţi schimbi culoarea părului, doar pentru că aşa vrea el. Mai ales că, există cu siguranţă un motiv bun pentru care nu ţi-ai dorit niciodată să te faci blondă. Sau dacă el vrea să fii întotdeauna elegantă. Poate te-ai săturat să te îmbraci business în fiecare zi la birou, aşa că, în week-end, când ieşiţi împreună, nu-ţi doreşti decât o pereche de blugi comozi, un tricou şi o pereche de tenişi. La prima vedere toate aceste lucruri par mărunţişuri, dar pe termen lung îţi vor da, cu siguranţă, bătaie de cap.

Experimentează în pat

„Este sexul obscen? Numai când se face cum trebuie.“ Citatul îi aparţine lui Woody Allen şi omul chiar are dreptate. Pentru că în ceea ce priveşte sexul, este la fel ca în bucătărie, secretul este să experimentezi. Orice este permis în pat, câtă vreme sunteţi amândoi de acord. Încearcă mereu lucruri noi, pentru a evita rutina. Fii deschisă la fanteziile iubitului tău atâta vreme cât nu-ţi creează o stare de disconfort. Şi dacă acasă găseşti tot ce ai nevoie, nu vei mai căuta în altă parte, aşa că, infidelitatea nu va fi niciodată o problemă în cuplul vostru.

Călătoreşte din când în când fără el

Să faci turul lumii alături de iubitul tău ar fi, cu siguranţă o experienţă unică. Dar dacă ai merge din când în când fără el, povestea ar fi şi mai grozavă. Gândeşte-te ce legătură extraordinară se poate crea între voi când tu îi vei povesti toate lucrurile minunate pe care le-ai văzut şi el va retrăi experienţa prin ochii tăi. Şi mai gândeşte-te şi cum te va aştepta el acasă, numărând zilele care au mai rămas până la sosirea ta. Parcă merită efortul, nu-i aşa? Călătoriile sunt adevărate experienţe spirituale pe care, din când în când, ar trebui să le faci singură. Te vor ajuta să te redescoperi ca om şi chiar nu este un capăt de ţară dacă mergi fără el.

Nu-l chinui cu vizite la rudele tale

Indiferent cât de mult o iubeşti pe mama ta şi cât de dragi ţi-ar fi copiii surorii tale, nu-ţi târî iubitul la zilele lor de naştere. Chiar dacă familia tău nu o să-l „mănânce de viu“, cu siguranţă că toţi  îl vor studia din cap până-n picioare şi nu o să se simtă tocmai în largul lui. Asta  prima data când îi vor cunoaşte. Data viitoare va fi şi mai rău, pentru că va trebui să socializeze politicos cu mama ta, simţindu-se ca o bucată de carne pe care potenţiala viitoare soacră o analizează cu cel mai mare simţ de răspundere. Gândeşte-te cum te-ai simţi tu, fără scăpare, în ghearele mamei lui. Imaginea asta îţi dă fiori, nu-i aşa? Atunci nu cred că ţi-ai dori ca asta să păţească şi el.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”