Lucreţia

[Lucreţiu]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Numele Lucreţia are la bază numele gentilic roman „Lucretia” ce a pătruns în onomastică prin legenda formării republicii romane.

Unii lingvişti îi atribuie originea în substantivul „lucrum” care se traduce prin „realizare”, „câştig”.

Varianta masculină – Lucreţiu – este foarte puţin folosită. Filozoful Titus Lucretius Carus (98-55 i.e.n.) fiind o figură marcantă a epocii, un inovator al idelor care i-a scăpa pe oameni de superstiţii, de teama de zei, de viaţa de dincolo de moarte.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor