Lucreţia

[Lucreţiu]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Numele Lucreţia are la bază numele gentilic roman „Lucretia” ce a pătruns în onomastică prin legenda formării republicii romane.

Unii lingvişti îi atribuie originea în substantivul „lucrum” care se traduce prin „realizare”, „câştig”.

Varianta masculină – Lucreţiu – este foarte puţin folosită. Filozoful Titus Lucretius Carus (98-55 i.e.n.) fiind o figură marcantă a epocii, un inovator al idelor care i-a scăpa pe oameni de superstiţii, de teama de zei, de viaţa de dincolo de moarte.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică