Transpirație în timpul menstruației: cum o ameliorăm?

Multe femei se confruntă cu transpirație în timpul menstruației, pe lângă alte simptome precum dureri de cap, crampe sau pofte alimentare.
  • Publicat:
Transpirație în timpul menstruației: cum o ameliorăm?
Transpirație în timpul menstruației: cum o ameliorăm?

Știm că perioada menstruală vine la pachet cu numeroase simptome neplăcute: dureri de cap, schimbări de dispoziție, stări de oboseală, crampe sau chiar pofte alimentare, dar cu siguranță multe dintre femei se confruntă și cu transpirație în timpul menstruației.

De ce transpirăm când suntem la menstruație?

Dacă te confrunți cu transpirație în timpul menstruației, află că în acea perioadă schimbările hormonale sunt ca un roller coaster. Într-un ciclu normal de 28 de zile, există două perioade în care temperatura corpului crește ca rezultat al schimbărilor hormonale. Prima fază apare în apropierea ovulației, mai exact între zilele 10 și 14 dintr-un ciclu de 24-28 de zile, când în organism se produce o scădere a estrogenului. Cea de-a doua fază este la o săptămână după ovulație, atunci când nivelul de estrogen scade iar.

Estrogenul este important în producția de serotonină, hormonul dispoziției, iar o creștere a acestuia poate duce și la o creștere a nivelului de serotonină, iar scăderea estrogenului se traduce ca scăderea nivelului de serotonină și nu rezultă doar ca simptome ale sindromului premenstrual, ci și ca zonă termoneutră. Mai exact, aceasta face referire la temperatura corpului și diferențele cu care te confrunți. Dar ce legătură are transpirația? Atunci când nivelul de estrogen scade, temperatura corpului crește, iar transpirația este o modalitate prin care corpul se răcește.

Transpirație în timpul menstruației: cum să o gestionezi, mai ales pe timpul nopții

Din fericire există numeroase moduri în care poți ameliora acest disconfort, indiferent de perioada în care te afli. În primul rând, te poți folosi de un ventilator pe timpul nopții sau poți înainte de culcare să aerisești camera. Un alt mod prin care poți evita acest lucru este de a folosi un antiperspirant rezistent care să aibă efect pe timpul nopții.

Bineînțeles, dacă remediile și produsele la care apelezi nu funcționează, sfatul unui medic în privința traspirației excesive poate fi de mare ajutor. Este perfect normal să transpirăm, dar dacă acest disconfort devine o problemă reală pentru tine, nu amâna vizita la cabinetul medicului, deoarece el este în măsură să-ți ofere cea mai bună soluție.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”