Testeaza auzul micutului cu un cantecel

Ai acasa un copil mic care doarme cu gura deschisa si sforaie crunt. Toata ziua ii curge nasul, vorbeste tare si se plange de urechi din cand in cand. Pana intr-o zi cand face febra mare. Daca a ajuns aici, du-l la un cabinet ORL care are aparatul numit t
  • Publicat:
Testeaza auzul micutului cu un cantecel
Testeaza auzul micutului cu un cantecel

Intr-o zi, micutul tau nu reuseste sa adoarma din cauza durerii de urechi, face febra si ridica toata casa in picioare. Diagnosticul este otita acuta pe care, oricum, o fac 90% dintre copiii de pana la 3-4 ani. Medicul de familie ii da un antibiotic, lui ii dispare febra, i-a trecut si durerea. Dar in continuare vorbeste tare si se uita la desene animate cu sonorul la maximum. Acum e cazul sa il duci la un specialist ORL si sa-i faci un test, paradoxal, foarte placut. In Bucuresti exista unul dintre cele mai performante aparate din lume, care masoara vibrarea si functionarea timpanului. Se numeste timpanometru sau impedansmetru si nu ii produce copilasului nici un stres. Cand i se face testul de auz, micutul aude in ureche o muzica, iar din aparat iese la imprimanta exact ce se intampla cu urechea lui. Avantajele sunt multe. Testul dureaza cateva secunde si poate fi facut tuturor copiilor, daca acestia sunt linistiti, adica daca nu tipa. La sugari, testul poate fi efectuat in timp ce dorm in bratele unuia dintre parinti. Mai mult, investigatia nu doare, iar copilul o poate face la orice ora. Totul se intampla in joaca: copilasul e pus sa se uite cum se aprind tot felul de luminite pe aparat (ca in desenele animate), iar in urechea lui se aude un cantecel placut.

Bun pentru copii, dar si pentru depistarea mincinosilor. Aparatul poate fi folosit si pentru cei care mint ca au probleme de auz, din diverse motive: sa scape de armata, pentru cazuri medico-legale de genul „am incasat un pumn si mi-am pierdut auzul definitiv”. De asemenea, se poate utiliza in cazul persoanelor cu diverse handicapuri fizice si psihice, pentru ca pacientul nu trebuie sa colaboreze, ci doar sa stea linistit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fii in forma, fara gripa si guturai!
Fii in forma, fara gripa si guturai!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”