Semnul unei inimi bolnave care apare în cot. Poți preveni infarctul sau accidentul vascular cerebral

Un loc la care nu te-ai fi gândit vreodată „să te cauți” este în cot. Iată ce boli poți depista dacă te uiți la semnele care apar în cot.
  • Publicat:
Semnul unei inimi bolnave care apare în cot. Poți preveni infarctul sau accidentul vascular cerebral
Foto: shutterstock

Corpul poate transmite multe despre starea ta de sănătate. De exemplu, dacă te confrunți cu căderea părului, cel mai probabil suferi de alopecie, iar dacă ai o respirație fructată, suferi de diabet. Un loc la care nu te-ai fi gândit vreodată „să te cauți” este în cot. Iată ce boli poți depista dacă te uiți la semnele care apar în cot.

Eczema

Eczemele pot apărea oriunde pe corp, dar în mod special în coate. Ele mai pot apărea și pe palme și în spatele genunchiului la adulți. Această problemă a pielii produce mâncărime, uscăciune, crăpături și usturimi, dar și piele de culoare roșie și inflamată. Cea mai comună formă este eczema atopică, care variază de la ușoară la severă și poate apărea chiar și de două-trei ori pe lună.

Psoriazis

Psoriazis este o afecțiune a pielii care afectează mai multe părți ale corpului, dar apare în special în coate, genunchi și scalp.

Bursită

Bursita apare atunci când bursele, acei mici săculeți care conțin lichid de la nivelul articulațiilor, se umple și produc dureri și inflamații la nivelul articulațiilor.

Tendinita

Aceasta apare atunci când tendonul devine inflamat în urma unei leziuni. Astfel, poți experimenta dureri la nivelul coatelor sau a altor articulații și dificultatea de a te mișca corespunzător.

Infecție articulară

Dacă ai dureri severe în cot, schimbări la nivelul pielii în jurul articulațiilor sau febră, te poți confrunta cu o artrită septică.

Cotul tenismenului (Epicondilita laterală)

Cotul tenismenului (Epicondilita laterală) este o afecțiune care produce dureri în cot, dar la exterior. Această durere apare, în special, în activități precum tenisul, iar durerea se poate extinde spre braț.

Angina

În unele situații, durerea în cot poate fi un simptom al bolilor de inimă precum angina, adică durerea în piept produsă de reducerea fluxului sangvin către inimă.

În general, nu este o problemă care să-ți pună viața în pericol, dar te-ar putea predispune la riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Majoritatea persoanelor se confruntă cu această durere în piept care dispare după câteva minute de odihnă. De multe ori, durerea se poate răspândi spre brațe, cot, gât, spate sau bărbie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân