Pe tine unde te doare? 5 tipuri de durere fizică care ar trebui să te alarmeze!

Descoperă care sunt cele 5 tipuri de durere fizică care ar trebui să te alarmeze, și ce ar putea semnala ele.
  • Publicat:
Pe tine unde te doare? 5 tipuri de durere fizică care ar trebui să te alarmeze!
Pe tine unde te doare? 5 tipuri de durere fizică alarmante!

Durerea fizică, această experiență senzitivă neplăcută, este un simptom comun al multor afecțiuni. Există chiar și o vorbă în popor care o ironizează, parafrazez „Dacă nu te doare nimic înseamnă că ai murit.” Totuși, durerea poate fi un semn alarmant.

Însă, dincolo de durerile trecătoare ce apar de obicei ca o reacție la diverși stimuli interni sau externi, și dincolo de glumele care ne ajută să trecem peste probleme, în unele cazuri durerea poate indica o afecțiune medicală gravă.

Iată 5 tipuri de durere care ar trebui să te alarmeze:

Durerea toracică

Durerea toracică poate fi un simptom al unei afecțiuni cardiovasculare sau pulmonare grave, cum ar fi infarctul miocardic sau embolia pulmonară.

Dacă în cazul infarctului miocardic este cumva de înțeles de ce resimțim durere la nivelul toracelui, în cazul afecțiunilor pulmonare ar putea să ne surprindă un astfel de simptom.

Însă, atunci când plămânii sunt lezați întregul sistem respirator suferă, iar senzația este a unei dureri ascuțite a respirației, care poate fi surdă asemenea unei arsuri.

Durerea de cap severă

Durerea de cap poate fi cauzată de o serie de afecțiuni inclusiv migrene, tensiune arterială ridicată și accidente vasculare cerebrale.

Dacă resimți o durere de cap severă, care apare brusc și, pe deasupra, este însoțită de alte simptome, cum ar fi dificultăți de vorbire, vederea încețoșată sau pierderea echilibrului, ar trebui să ceri imediat ajutor medical.

Durerea abdominală severă

În multe cazuri doar un simptom trecător care poate apărea și în cazul în care ești balonat, de exemplu, durerea abdominală severă poate fi și semnul unei infecții grave, cum ar fi apendicita sau pancreatita.

Dacă durerea abdominală este însoțită de greață, vărsături sau sângerări, cu atât mai mult trebuie să te îngrijoreze.

Durerea severă de spate

Când durerea de spate devine severă, acesta poate fi mesajul corpului care încearcă să îți spună că suferă de hernie de disc sau osteoartrită.

Așadar, dacă durere de spate nu trece sau nici măcar nu se ameliorează prin repaus sau cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare, și pe deasupra este însoțită de amorțeală la nivelul membrelor inferioare, mergi cât mai repede la spital.

Durerea de ureche

Senzațiile neplăcute de la nivelul urechii, aparent banale, pot ascunde nu numai anumite infecții tratabile, dar și prezența unor tumori sau infecții grave ale sinusurilor.

De obicei, sunt însoțite de pierderea auzului sau de vertij.

Concluzie

În concluzie, durerea fizică poate fi un simptom al multor afecțiuni, dar uneori poate indica o problemă mai gravă. Dacă experimentezi oricare dintre aceste cinci tipuri de durere fizică, ar trebui să cauți imediat ajutor medical. Este întotdeauna mai bine să fii precaut decât să ignori simptomele și să îți agravezi starea.

Citește și: Diferența dintre durerea menstruală normală și cea cauzată de endometrioză

Citește și: Ce afecțiune poate ascunde o banală durere de genunchi?

Citește și: Afecțiunea de sezon care îmbolnăvește tiroida: dă o durere intensă de gât

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân