(P) Tu ştii cum să scapi de simptomele supărătoare ale rinitei?

Probioticele ajută la echilibrarea sistemului imun, reduc simptomele acestei rinitei alergice şi au un rol adjuvant în terapia convenţională.
03.06.2020
(P) Tu ştii cum să scapi de simptomele supărătoare ale rinitei?

Rinita alergică este o inflamaţie acută sau cronică a mucoasei nazale declanşată de un răspuns imun la alergeni precum polen, păr de animale, acarieni sau mucegaiuri. Peste 30% dintre europeni suferă de rinită alergică, debutul acestei afecţiuni fiind de multe ori înaintea vârstei de 10 de ani. 

Simptomele nazale la copii sunt similare cu cele de la adulţi, precum: prurit si congestie nazală, rinoree si strănut.

Dacă cei mici dezvoltă simptome ale răcelii în fiecare an în aceeaşi perioadă, este posibil să se confrunte cu rinită alergică sezonieră. Copiii care cresc în mediul rural (mediul cu gamă largă de expuneri microbiene) prezintă atopii mai rar.

Reacţiile sistemului imunitar dau pacientului o senzaţie de disconfort major şi, de cele mai multe ori, pacienţii cu rinită alergică au o calitate a vieţii alterată. Pacienţilor le sunt afectate funcţia olfactivă, gustul şi adesea calitatea somnului. Din nefericire, rinita alergică este un factor de risc major şi pentru astm.

Cum se tratează rinita alergică?

Strategiile de tratament în cazul rinitei alergice pot varia de la un pacient la altul, însă în general se folosesc antihistaminice, decongestionante nazale, glucocorticoizi intranazali sau imunoterapie.

Tratamentul clasic poate genera reacţii adverse precum cefalee, somnolenţă, oboseală, uscăciunea nasului, rinita medicamentoasă, epistaxis. Uneori, acesta poate avea eficacitate limitată la pacienţii cu sensibilitate la mai mulţi alergeni.

De aceea, medicii care tratează această afecţiune recomandă şi probiotice care ajută la echilibrarea sistemului imun, reduc simptomele acestei afecţiuni şi au un rol adjuvant în terapia convenţională.

Un astfel de probiotic este ATOPRIN®, care este o combinaţie de tulpini sigură şi fără să aibă efecte adverse: Lactobacillus paracasei LP-33, Lactobacillus paracasei GMNL-133 şi vitamina D3.

ATOPRIN® reduce frecvenţa şi severitatea simptomelor oculare şi nazale

Datele din literatura de specialitate susţin eficienţa tulpinilor de Lactobacillus paracasei LP-33 şi Lactobacillus paracasei GMNL-133 în controlul simptomelor de rinită alergică. Astfel, studiile ştiinţifice care au urmărit un total de peste 1.900 de pacienţi (au fost incluşi pacienţi cu diferite vârste) au arătat eficienţa administrării de probiotice în rinita alergică.

Experţii au concluzionat că administrarea de Lactobacillus paracasei LP-33 a îmbunatăţit semnificativ calitatea vieţii pacienţilor cu rinită alergică intermitentă şi persistentă. 

De asemenea, alte dovezi recente, susţin eficienţa Lactobacillus paracasei LP-33 în rinita alergică la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, probioticul având un beneficiu suplimentar faţă de un antihistaminic pentru a trata rinita alergică, fără niciun efect secundar la copii.

Mecanism de acţiune complex, fără efecte adverse

Microbiota intestinală interacţionează cu sistemul imun GALT (ţesut limfoid asociat tractului gastrointestinal reprezentând aproximativ 70% din sistemul imun) şi modulează răspunsul imun.

Modificarea microbiotei  este responsabilă de creşterea incidenţei alergiilor, astfel că rinita alergică apare ca urmare a rezultatului dintre răspunsul imun mediat de imunoglobulina E (IgE) şi o reţea complexă de celule – mediatori şi cytokine.

Imunoglobulina E (IgE) este implicată în reactia alergică declanşată de un dezechilibru între celulele T helper 1(Th1) şi celulele T helper 2 (Th2) celule implicate in declansarea raspunsului imun.

Lactobacillus paracasei LP-33 şi Lactobacillus paracasei GMNL-133 sunt tulpini probiotice patentate, selectate pentru îmbunătăţirea răspunsului imun în alergii, prin stimularea răspunsului celular  Th1 şi reducerea sintezei  de IgE, în timp ce vitamina D este implicata in modularea răspunsului imun.

ATOPRIN® se administrează pe cale orală, câte 1 capsulă pe zi, atât adulţilor, cât şi copiilor, fiin  recomandat pentru reducerea semnificativă a simptomelor clinice ale rinitei persistente sau intermitente şi implicit pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pe parcursul sezonului alergic.

Pentru achiziţionarea produselor Innergy vă rugăm să consultaţi lista farmaciilor partenere aici: http://www.innergy.ro/pacienti-lista-farmacii_118.html
Pentru mai multe informaţii despre produsele Innergy vă rugăm să accesaţi: https://www.youtube.com/watch?v=BRuzSX1ic8c

Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!