Obiceiuri nocive care îți distrug colonul

Colonul este un organ vital care trebuie să fie curat și sănătos tot timpul. Iată o listă cu obiceiuri nocive care îți distrug colonul.
  • Publicat:
Obiceiuri nocive care îți distrug colonul
Foto: shutterstock / Obiceiuri nocive care îți distrug colonul

Colonul este un organ vital care trebuie să fie curat și sănătos tot timpul. Rolul acestuia este de a elimina toxinele, precum și alte deșeuri din organism. Cu toate acestea, atunci când funcționarea corectă este împedicată, toxinele se acumulează, de aici rezultând felurite probleme de sănătate. Iată o listă cu obiceiuri nocive care îți distrug colonul.

Obiceiuri nocive care îți distrug colonul

Este foarte important să mâncăm sănătos și să avem grijă de noi și nu doar pentru o piele mai strălucitoare, un păr mai bogat au pentru unghii mai puternice, ci pentru întreg organismul, inclusiv pentru colon.

În colon se găsesc milioane de bacterii, bacterii ce compun flora intestinală și care ajută la o bună funcționare a acestuia, iar obiceiurile nesănătoase pot determina numeroase dezechilbre ale florei intestinale. Vezi care sunt acestea:

Lipsa fructelor și legumelor din alimentație

Fructele și legumele proaspete au antioxidanți puternici care reduc semnificativ riscul de cancer de colon. Mai mult, produsele fitochimice pe care le conțin pot scădea imflamatiile și pot elimina celulele canceroase.

În altă ordine, fructele și legumele sunt și bogate în fibre și ajută tractul digestiv și grăbesc eliminarea materiilor fecale.

Lipsa usturoiului din dietă

Usturoiul posedă calități antibacteriene puternice care pot reduce riscul de cancer la colon. Întărește imunitatea vizibil și luptă împotriva bolilor și infecțiilor.

Consumul de carne roșie

Cele mai recente studii indică faptul că chiar și carnea roșie poate provoca cancer de colon. Cu toate acestea, problema nu este carnea în sine, ci modul în care aceasta este pregătită. Prin procesul de gătire, carnea roșie este modificată genetic, astfel că ajunge să cauzeze complicații suplimentare.

Consumul de carne procesată

Cărnurile precum șunca, salamul sau mezelurile pot fi, de asemenea, cauzatoare de cancer. Chiar dacă unele dintre ele au un gust minunat, consumul lor în cantități mari pot duce la dezvoltarea cancerului de colon.

Excesul de alcool

Alcoolul consumat în exces poate reprezenta un factor serios în favorizarea cancerului. Desigur, un pahar de vin pe zi este și indicat pentru consum, însă consumul regulat în cantități excesive poate crește nu numai riscul de cancer, dar și numeroase alte probleme de sănătate.

Consumul moderat de apă

Este foarte important să consumăm cât mai multă apă și ne să ne hidratăm corespunzător, indiferent de anotimp. Apa nu ajută doar la exterior, ci și în interior: grăbește metabolismul când o bei dimineața, ajută în cazul gastritei și al colonului iritabil și scade simțitor și riscul de constipație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu
Web-Editor - Alice Moisescu
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea: cum apare, cum o influențează hormonii și ce soluții există